spot_img
22.5 C
Vaslui
30-mai-2023

Europa Liberă: Victor Ponta câștigă lunar mii de euro din bani publici, după ce s-a angajat pe postul de consilier juridic la propriul partid

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Din funcția de consilier juridic pe care o ocupă la partidul pe care îl conduce, Victor Ponta, președintele Pro România, câștigă în fiecare lună câteva mii de euro din banii publici primiți ca subvenție de formațiunea politică, potrivit unui document al Autorității Electorale Permanente, consultat de Europa Liberă. Salarii de mii de euro încasează și foști sau actuali colaboratori ai partidului.

Concret, Victor Ponta are un salariu brut de peste 25.000 de lei lunar (5.000 de euro), din documentele AEP reieșind că președintele Pro România lucrează zilnic opt ore și obține un venit net de 15.000 de lei pe lună..

Salarii de mii de euro pentru alți colaboratori Angajată la Pro România este și Geanina Pușcașu, fostă consilieră a premierului Victor Ponta, care ocupă un post de consultant în management și are un salariu lunar brut de 21.000 de lei (peste 4.000 de euro). În timpul campaniei din 2019 pentru alegerile europarlamentare, Pușcașu a împrumutat Pro România cu 1,5 milioane de lei (300.000 de euro) și declara atunci că s-a împrumutat pentru a da acești bani partidului. Ulterior, Autoritatea Electorală Permanentă a înapoiat suma cheltuită, în condițiile în care partidul a depășit pragul de 3% la alegeri. Sursa citată mai notează că Victor Ponta și Geanina Pușcașu sunt implicați în Asociația Black Sea Regional Cooperation Projects 2020. Este vorba despre un ONG a cărui adresă este cea la care locuiește Pușcașu. În plus, cei doi au înființat în acest an o firmă care se ocupă de consultanța pentru afaceri și management.
Citeşte întreaga ştire: Europa Liberă: Victor Ponta câștigă lunar mii de euro din bani publici, după ce s-a angajat pe postul de consilier juridic la propriul partid

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.