17.6 C
Vaslui
06-iul.-2022

Europa se pregăteşte de întreruperea totală a livrării de gaze ruseşti. Care sunt măsurile propuse

Ca răspuns la preţurile excepţional de ridicate şi de volatile la energie din ultimele luni, Comisia Europeană a prezentat o serie de măsuri suplimentare pe termen lung pentru a contracara preţurile ridicate la energie şi pentru a aborda posibilele întreruperi ale aprovizionării din Rusia.

Comisia a prezentat, de asemenea, o serie de domenii în care organizarea pieţei energiei electrice ar putea fi optimizată astfel încât să devină adecvată pentru tranziţia de la combustibilii fosili şi mai rezilientă la şocurile preţurilor, fiind totodată capabilă de a proteja consumatorii şi de a livra energie electrică la preţuri accesibile.

Comisarul pentru energie, Kadri Simson, a declarat: „UE a creat o piaţă funcţională şi interconectată a energiei, care continuă să ne ofere o aprovizionare fiabilă cu energie şi în situaţia dificilă de astăzi. Însă vremurile excepţionale impun luarea unor măsuri excepţionale, iar astăzi prezentăm măsuri suplimentare pe care statele membre le pot lua pentru a combate creşterea preţurilor. Întrucât Rusia îşi continuă războiul neprovocat din Ucraina, trebuie, de asemenea, să ne pregătim pentru eventualitatea unor întreruperi ale aprovizionării cu gaze şi pentru impactul acestora, planificând măsuri de solidaritate şi posibile intervenţii la nivelul preţurilor. În paralel, avansăm în eforturile noastre de a îmbunătăţi piaţa energiei electrice pentru a proteja mai bine consumatorii, pentru a reduce volatilitatea preţurilor şi pentru sprijini în continuare tranziţia verde.”

Citeste mai mult: adev.ro/rc4dub

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here