Evaluarea Nationalã 2021: Subiectele la Limba si literatura românã vor fi simplificate

EXAMEN… Elevii vasluieni de clasa a VIII-a vor avea la Evaluarea Nationalã 2021 o structurã simplificatã a subiectului la Limba si literatura românã, fatã de modelul de subiect publicat de Ministerul Educatiei în luna iulie, a anuntat ministrul Educatiei, pentru a doua oarã de la începerea scolii. Amintim cã elevii de clasa a VIII-a vor sustine examenele de Evaluare Nationalã cu un nou tip de subiecte, care au o structurã mai apropiatã de cea a testãrilor internationale.

Motivul pentru care vara viitoare subiectele de la examenele de final de gimnaziu vor fi diferite ca structurã de subiectele din anii trecuti, este cã elevii care au început acum clasa a VIII-a fac parte din prima generatie care a intrat în scoalã începând cu clasa pregãtitoare si care a studiat conform unui curriculum nou. “Am primit feedback referitor la modelul subiect de Limbã si literaturã românã, model ce a fost pus în consultare publicã. Acel feedback a fost unul pozitiv, dar în acelasi timp am avut si câteva recomandãri din partea profesorilor, pãrintilor chiar si din partea elevilor si una dintre recomandãri a fost aceea cã ar trebui sã simplificãm acest model de subiect. Exact la acest lucru se lucreazã acum. Si anume, ca structura subiectului pentru Evaluarea Nationalã pentru elevii de clasa a VIII-a, structura subiectului la Limba si literatura românã va fi una simplificatã si modelul va fi pus probabil luni pe site-ul Ministerului Educatiei, dupã ce ne vom consulta cu partenerii nostri”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educatiei.

Ministerul Educatiei a publicat în luna iulie 2020 modelul de subiect la care face referire. Federatia Asociatiilor de Pãrinti a criticat atunci dur acel model de subiect propus la Limba si literatura românã. Iatã modelul de subiect pentru Limba românã – Evaluarea Nationalã 2021 – publicat în iulie de Ministerul Educatiei si care va suferi “simplificãri”, dupã cum a anuntat Monica Anisie:

Reamintim calendarul Evaluãrii Nationale 2021:

07 – 11 iunie 2021   Înscrierea la evaluarea nationalã

11 iunie 2021   Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a

22 iunie 2021   Limba si literatura românã – proba scrisã

24 iunie 2021   Matematica – proba scrisã

25 iunie 2021   Limba si literatura maternã – proba scrisã

29 iunie 2021   Afisarea rezultatelor înaintea contestatiilor (pânã la ora 14:00)

29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00)   Depunerea contestatiilor

30 iunie – 4 iulie 2021   Solutionarea contestatiilor

4 iulie 2021   Afisarea rezultatelor finale dupã solutionarea contestatiilor
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ