spot_img
25.1 C
Vaslui
19-iul.-2024
spot_img

Evenimentul tradițional de la Huși, mai puțin bâlci și mai mult… circ! | VIDEO

- Advertisement -

TEVATURĂ… Bâlciul de la Huși s-a încheiat, iar concluzia unanimă este că această tradiție nu mai are mult, până va apune definitiv. Participanții nu au mai dau năvală ca altădată, pentru că atracțiile evenimentului sunt tot mai riscante, întrucât echipamentele de distracție nu prezintă garanția că toți utilizatorii care urcă în “mașinării” se vor da jos cu bine. Prin urmare, încasările comercianților sunt pe măsura a ceea ce oferă. Ce rămâne însă constant este show-ul amfitrionilor din familia Buzdugan, cei care, în ultima vreme, după ce au rupt afacerea în două părți, fiecare luându-și utilaje de bâlci proprii, nu contenesc să se certe între ei, găsind cele mai “creative” soluții pentru a-și submina unii altora altora business-ul. De pildă, unul dintre ei, Mario, a anunțat public faptul că împreună cu Primăria Huși, oferă gratis distracție amatorilor. Simțind că anunțul e lovitură sub centură, pentru ademenirea clienților, Lulu nu a rămas nici el dator, se pare. Brusc, un telefon la 112 a anunțat că o umbreluță zburătoare de-a lui Mario pune în pericol niște utilizatori și e nevoie de o intervenție urgentă a autorităților. S-a creat vâlvă, iar bâlciul s-a umplut și de pompieri, polițiști, jandarmi și apoi inspectori ISCIR, de nu-i mai ardea nimănui de petrecere, cu toate forțele de ordine de față. Ba, peste gâlceava dintre “buzdugani” a mai intervenit și poziția oficială a primarului Ioan Ciupilan care a dezmințit ce au spus aceștia, cum că Primăria ar da gratuitate la “mașinăriile zburătoare”, în tandem cu “buzduganii”. Ce să mai înțeleagă cineva din toată tevatura?! Poate doar că evenimentul tradițional de la Huși a devenit mai puțin bâlci și mai mult… circ.

Mici pârpoliți pe grătar, gogoși scăldate în ulei încins și mere caramelizate – iată doar o parte din produsele alimentare comercializate în bâlciul de la Huși. Au venit cu marfă și comercianții cu telefoane și laptopuri second-hand. Jucării colorate strident, blănuri, oale, farfurii, icoane sau decorațiuni de grădină – făceau și ele parte din ofertă. Până aici, toate bune, însă problemele au apărut la mașinăriile de distracții. Aici, proprietari sunt, ca de obicei, membrii familiei Buzdugan. Din tată-n fiu se ocupă cu astfel de echipamente de bâlci și își duc tradiția mai departe. Numai că, de la orgolii sau de la bani, se pare că afacerea s-a rupt în două între cei doi veri, Mario și Lulu, iar balamucul abia stă să înceapă, de fiecare dată când sunt cu mașinăriile în același loc. la Huși, firesc, au venit și unii, și alții, astfel că tensiunile au fost inevitabile. Și nu ar fi o problemă de interes pentru nimeni, dacă acest scandal dintre ei nu ar escalada în spațiul public. De pildă, Mario a lansat un anunț public la începutul bâlciului, prin care îndemna oamenii să vină, întrucât el și cu Primăria Huși (!) ar oferi gratuitate tuturor celor care vin să se dea în umbreluțele sale zburătoare. Oamenii s-au mirat: ce treabă să aibă Primăria cu “buzduganii”? Primarul Ioan Ciupilan a negat afirmațiile, delimitându-se ulterior de controversatul anunț. Revizuindu-și ideile, Mario s-a filmat iar, trasmițând că oferă gratuitate oamenilor în mod individual, dar și că rudele îi sabotează afacerea.

Ca între neamuri: unul a anunțat “la mișto” că dă gratuitate la umbreluțe, în parteneriat cu Primăria, iar, în replică, altul a sunat la 112, ca să îl dea în primire că are utilajul defect

Nici vărul său nu i-a rămas dator, după tevatura creată, întrucât, deloc întâmplător, cineva a sunat la 112, ca să anunțe că la unul din utilajele lui Mario clienții sunt puși în pericol de o umbreluță defectă. Pompierii au venit rapid, dar au spus că nu se confirmă apelul, în sensul că nu era nimeni suspendat sau în pericol la acel echipament de distracții. Problema s-a reținut însă, așa că polițiștii au venit și ei, la fel și jandarmii, iar ulterior, și inspectorii ISCIR. După verificări s-a constatat că utilajul este defect într-adevăr, fiind oprit de la funcționare. În concluzie, ediția din acest an a bâlciului nu prea a fost despre cât de bine au petrecut oamenii, ci despre cât de mult s-au contrat între ei verii Buzdugan. Rămâne de văzut care au fost încasările Primăriei Huși de pe urma bâlciului, iar dacă banii care vor ajunge în bugetul local justifică… circul, atunci măcar socoteala financiară ar putea trece drept o scuză pentru toată tevatura.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. S a vorbit de Buzdugani pentru că ai scris tu despre ei, nerușinato, probabil ți ai luat bani de la ei! Așa ai scris și de frații Gheorghiu până au ucis omul ăla nevinovat, numai voi marii jurnaliști de la vrn faceți articole de rahat! Au ajuns de o joacă și politic acum alde Buzdugan , mai au un pic și ne pun primarul la Huși , fir ați ai dracului de liberali împuțiți!

  2. Inca de mic Lulu era un spurcat cu aere de superioritate care fugea de scoala ca dracul de tamaie. Nici acum nu cred ca stie sa citeasca corect, vad ca are talente in alte domenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.