25.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

Evoluţie spectaculoasă pe Autostrada Transilvania, lotul Nădăşelu-Zimbor. „Oamenii ăştia sunt din alt film!”

Tronsonul Nădăşelu – Zimbor de pe Autostrada Transilvania a ajuns la aproximativ 25%, după un an de şantier. La lot lucrează firmele deţinute de Dorin Umbrărescu, care au contractat lucrările cu 1,4 miliarde de lei, banii provenind din PNNR.

Lotul UMB Nădăşelu – Zimbor de pe Autostrada Transilvania, singurul contract în lucru cu finanţare prin PNRR, a ajuns la aproape 23% stadiu fizic de execuţie, după primul an de şantier, potrivit datelor oficiale CNAIR. Contractul a fost câştigat de asocierea Spedition Umb SRL – Tehnostrade SRL. – Electromontaj SA, pentru suma de 1,4 miliarde (28 de milioane de euro, adică 9,3 milioane de euro pe kilometru). Garanţia este de 10 ani.

Tronsonul de 30 de kilometri dintre Nădăşelu şi Zimbor reprezintă un traseu dificil, cu alunecări de teren. Practic, pe Autostrada Transilvania sunt singurele contracte în lucru cu finanţare prin PNRR:  Nădăşelu – Mihăeşti – Zimbor (30 km) şi Zimbor – Poarta Sălajului (12 km), ambele semnate cu firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu.

Pentru secţiunea Nădăşelu – Mihăeşti (17 km), Ministerul Transporturilor a emis Autorizaţia de Construire în aprilie 2021, în timp ce pentru secţiunea Mihăeşti – Zimbor (13 km), în iulie. Pentru lotul de 12 kilometri Zimbor – Poarta Sălajului lucrările efective încă nu au început. Volumul de lucrări este însemnat: 28 lucrări de artă, poduri, pasaje şi viaducte. Termenul de finalizare este 2024, potrivit CNAIR.

Citeste mai mult: adev.ro/ra5ybn

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here