8.8 C
Vaslui
22-mart.-2023

Ex-procurorul Selaru este de acum arestat la domiciliu

- Advertisement -

ACASÃ Ex-procurorul Vasile Selaru, arestat în vara anului trecut pentru trafic de influentã este acum arestat la domiciliu, dar nu se aflã în Vaslui. Cel mai probabil la Botosani, acolo unde acesta a lucrat multi ani. În urma solicitãrii fãcute de fostul procuror vasluian de a i se înlocui mãsura arestãrii preventive cu arestul la domiciliul, Curtea de Apel Iasi a admis pe 30 ianuarie solicitarea. Procurorii DNA au contestat la ICCJ decizia CA Iasi, iar pe 4 februarie judecãtorii Curtii Supreme au respins recursul DNA si l-au eliberat din arest pe ex-procurorul Vasile Selaru.

Acum sase luni, procurorii DNA, Serviciul Teritorial Iasi, au dispus trimiterea în judecatã a procurorului vasluian Vasile Selaru, pentru trei fapte de trafic de influentã. Alãturi de magistratul suspendat din functie au fost trimisi în judecatã si cei care au încercat sã cumpere influenta, afaceristii Liviu Rãdescu si Octavian Solomon, din Bârlad, precum si alte trei persoane din zona Husului: Ionel Lãcãtusu, un spãrgãtor de locuinte, condamnat definitiv pentru mai multe infractiuni de furt, Cezar Cãtãlin Puiu si Iulian Dãnut Bordea, ultimii doi administratorii unor firme din zona Husului. Dosarul instrumentat de procurorii anticoruptie a fost înaintat spre solutionare Curtii de Apel Iasi, instantã care încã are dosarul ex-procurorului Selaru în camera de consiliu. Iatã solutia datã de judecãtorii CA Iasi, pe 30 ianuarie, care este acum definitivã. “Admite cererea formulatã de inculpatul Selaru Vasile, de înlocuire a mãsurii arestãrii preventive cu mãsura arestului la domiciliu, pe o duratã de 60 de zile, de la data rãmânerii definitive a prezentei încheieri. (…)Instanta dispune ca pe durata mãsurii arestului la domiciliu inculpatul Selaru Vasile sã respecte urmãtoarele obligatii: – sã nu pãrãseascã fãrã permisiunea instantei de judecatã imobilul în care locuieste efectiv si la care s-a dispus mãsura; – sã se prezinte la instanta de judecatã ori de câte ori este chemat; – sã nu comunice cu coinculpatii si martorii din dosar, cu membri ai familiei coinculpatilor ori membri ai familiilor martorilor”.

Selaru nu este la Vaslui!

Dupã pronuntarea sentintei de la ICCJ, care a respins recursul DNA, Vasile Selaru a pãrãsit arestul si a plecat la domiciliu. Dar, conform declaratiilor politistilor vasluieni, Vasile Selaru nu este arestat la domiciliu în judetul Vaslui. “La IPJ Vaslui nu au fost primite documente cu privire la schimbarea mãsurii preventive în acest caz. Aceste documente au fost trimise cu sigurantã la un alt IPJ”, a precizat Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Cum fostul procuror Vasile Selaru a activat mult timp la Botosani, la Parchetul de pe lângã tribunalul din localitate, cel mai probabil acesta detine o proprietate în municipiul Botosani si acolo si-a mutat “arestul”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.