spot_imgspot_img
8 C
Vaslui
27-apr.-2024

Examen de Titularizare: subiecte dificile, profesorii au părăsit sala!

- Advertisement -
DESCUMPĂNIȚI…Cei mai mulți dintre candidați au ieșit cu o falcă-n cer și una-n pământ din sala de examen, dezamăgiți de subiecte.

DIFICIL… Examenul de Titularizare le-a dat bătăi de cap profesorilor. Aceștia au ieșit dezamăgiți din sala de examen precizând că subiectele au fost extrem de dificile. De la Educație fizică și sport s-au retras aproape toți candidații, aceștia au părăsit sala, imediat după ce au primit subietele, evitând astfel să obțină o notă mică. “De la Educație fizică și sport s-au retras aproape toți de la mine din sală, au mai rămas cinci, cel mult”, a declarat un candidat. De asemenea, mai mulți candidați au ieșit din sala de examinare cu mai bine de o oră înainte de expirarea celor patru ore pe care le-au avut la dispoziție pentru redactarea lucrărilor. Pe fețele lor se putea citi cu ușurință dezamăgirea. Nu au dorit să vorbească despre cum a decurs proba: “nici nu ne simțim în stare să spunem ceva. Suntem demoralizate”, au spus două dintre candidate. Majoritatea candidaților s-au plâns de dificultatea subiectelor, care ar fi fost mult mai dificile decât la examenul de definitivare în învățământ. În județul Vaslui, la proba scrisă s-au înscris 639 de candidați, dintre care 125 provin din promoția curentă.

Părinții tinerilor aflați în examen așteptau cu sufletul la gură deznodământul acestei etape cruciale din viața de profesor. Curioși din cale afară, unii au tras cu ochiul în sălile de examinare, pentru a vedea care este atmosfera: “Săracii! Poți tăia tensiunea din clasă cu cuțitul”, a exclamat un părinte. Acesta a intuit bine, deoarece, după cele patru ore de examinare, puțini au fost cei care au ieșit zâmbitori din incinta Liceului Teoretic “Mihail Kogălniceanu”. Cei mai mulți dintre candidați au ieșit cu o falcă-n cer și una-n pământ. Unul dintre motivele pentru care examenul a fost unul dificil a fost acela că s-a dat “prea puțină teorie”. Cel puțin asta au declarat mai multe cadre didactice, la scurt timp după ieșirea din sala de clasă. Și de data aceasta, subiectele la disciplina “Educație fizică și sport” au dat mari bătăi de cap concurenților. “Eu m-am retras. Am dat la Educație fizică și Sport. Nu e normal, te plimbă cu materia dintr-o parte în alta. Înveți degeaba. Am învățat două luni. La subiectul 3 nici nu mă așteptam. Nu am făcut exercițiile alea de când eram eu elev. Oricum, unde predau eu, la țară, nu se fac exercițiile alea. M-am retras pentru că am nota de anul trecut. Acum să văd ce fac cu ea…”, a declarat un candidat supărat. Pe de altă parte, tot un candidat de la aceeași disciplină are o altă părere: “Subiectul 3, partea a doua a fost puțin mai dificil. Teoria e grea dacă nu înveți. Subiectele mi s-au părut accesibile. Nu a fost nici greu nici ușor. Nu știu să spun cam ce notă voi lua, deoarece sunt exigent în ceea ce mă privește. Rămâne de văzut, dar sper să fie o notă bună”, a spus candidatul. Nici la celelalte discipline subiectele nu au fost mai ușoare. La muzică instrumentală subiectele nu au ținut deloc cu candidații. “ La muzică instrumentală, metodica și istoria muzicii au fost mai dificile. Majoritatea au fost noțiuni de clasa a VI-a. Nu mi-a dat deloc teorie. Câte cărți să învăț? Poate la anul o să fie mai bine…”, a spus, descumpănit, un tânăr. De asemenea, o candidată tot la această disciplină, îi împărtășește suferința: “Foarte puțină teorie. A fost groaznic! Stau într-un stres… În anii trecuți au dat mai multă teorie. Nu e corect. Doamne ajută să trecem cu bine…”. În ceea ce privește proba de matematică, cercul circumscris a pus în dificultate candidații: “Nu mai știam cum e cu cercul circumscris. Mă blocasem. M-am chinuit o grămadă”, a spus femeia. Printre puținele persoane care au ieșit fericite din incinta liceului s-au numărat și două candidate la disciplina biologie: “Dacă nu înveți, normal că e dificil. Sau poate sunt care învață doar un subiect, le pică altul la extragere. Se întâmplă. Pentru noi nu a fost greu. A fost bine, ne-am pregătit dinainte”, au spus acestea. La Liceul “Mihail Kogălniceanu”, cadrele didactice au susținut proba scrisă la 15 discipline.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.