29.3 C
Vaslui
04-iul.-2022

Examinări ginecologice forţate pe Aeroportul din Doha. Mai multe femei dau în judecată Qatarul

Mai multe femei care au fost supuse unor examinări ginecologice forţate pe Aeroportul din Doha vor da în judecată Qatarul în justiţia din Australia, cerând despăgubiri pentru acest calvar condamnat la nivel mondial.

Pasagerele de la zece zboruri ale Qatar Airways cu plecare de la Doha, între care 13 australience, au fost supuse unor examinări la sfârşitul lui 2020 pentru a fi găsită mama unui bebeluş abandonat într-o toaletă a aeroportului. Incidentul a alimentat îngrijorările privind tratamentul asupra femeilor în Qatar, ţară din Golf care se pregăteşte să găzduiască mii de turişti la Campionatul Mondial de fotbal din 2022.

Damian Sturzaker, avocat în cadrul cabinetului Marque Lawyers din Sydney, a anunţat că şapte dintre pasagerele respective pregătesc o acţiune judiciară. Este vorba „de a le transmite autorităţilor din Qatar mesajul că nu le pot trata pe femei în acest fel”, a spus el pentru AFP, citat de Agerpres. Reclamantele vor să li se prezinte scuze oficiale, să li se plătească daune şi să fie garantată protecţia pasagerelor care tranzitează acest aeroport.

Qatarul este o monarhie musulmană ultraconservatoare, unde relaţiile sexuale şi procrearea în afara căsătoriei sunt pasibile de detenţie. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/examinari-ginecologice-fortate-pe-aeroportul-din-doha-mai-multe-femei-dau-in-judecata-qatarul-1736159

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here