3.7 C
Vaslui
30-nov.-2022

Excedent bugetar de peste 4 milioane de lei la Primãria Vaslui

- Advertisement -

Primãria municipiului Vaslui a terminat anul 2012 pe plus. La finalul anului, institutia a tras linie si a socotit un excedent bugetar de peste 4 milioane de lei. La solicitarea edilului, acesti bani au fost directionati de Consiliul Local cãtre bugetul investitiilor pe care municipalitatea le va face în decursul anului 2013

Ieri, consilierii municipali au decis ca cei peste 4 milioane de lei din excedentul bugetar al anului 2012 sã fie folositi de Primãria Vaslui ca sursã de finantare a cheltuielilor sectiunii de dezvoltare pe care institutia le va înregista în acest an. Conform explicatiilor primarului, banii au rãmas pentru cã institutia si-a diminuat cheltuielile de functionare întrucât acelea nu erau absolut necesare, desi ele fuseserã prinse initial în bugetul pe care institutia si l-a construit pentru anul 2012. Conform legislatiei, pe parcursul executiei bugetare, pentru asigurarea resurselor de finantare, beneficiarii care au calitatea de ordonatori de credite ai bugetului local pot contracta finantãri rambursabile sau pot utiliza disponibilitãtile fondului de rulment. „La sfârsitul anului 2012, contul de executie s-a închis cu excedent de peste 4 milioane lei. Excedentul poate fi folosit pentru acoperirea temporarã a golurilor de casã sau pentru finantarea unor cheltuieli, pentru folosirea la obiective de investitii, reconstituirea excedentului nefiind obligatorie. Pentru anul 2013, propunem aprobarea folosirii excedentului pentru sectiunea de dezvoltare. Astfel, când vom construi bugetul de venituri si cheltuieli pentru 2013, sectiunea de dezvoltare va avea deficit de 4.282.025 lei, care va fi acoperit în faza de executie. Contul de executie de la 31.12.2012, a avut la sectiunea de functionare o diferentã între venituri si cheltuieli de peste 3 milioane de lei, iar la cea de dezvoltare, diferenta totalã între venituri si cheltuieli este de 942.708 lei. Cele douã excedente s-au totalizat în 4.282.025 lei, care propunem sã fie folositi pentru sectiunea dezvoltare în 2013″, a explicat Titi Moruzi, directorul economic al Primãriei Vaslui.

Socoteala primarului nu s-a potrivit, dar a dat cu plus

„Datoritã unei foarte bune colaborãri cu specialistii din cadrul serviciilor economic si financiar, am reusit în 2012, ca si în 2011, sã depãsim cele planificate, dar cel mai important, sã limitãm cheltuielile, sã nu dãm frâu liber unor cheltuieli care ne-ar fi putut depãsi veniturile si ne-ar fi determinat sã ajungem la deficit bugetar. Asadar, la nivelul exercitiului bugetar din 2011 am trecut o sumã de 6.966.000 lei în fondul de dezvoltare. Solicitãm Consiliului Local înglobarea acestei sume la veniturile anului 2012. Totodatã, pentru închiderea anului 2012, avem 4.281.000 lei, care urmeazã acelasi curs, vor fi trecuti la sectiunea de dezvoltare pe anul în curs. Se lucreazã, deci, foarte bine. În 2008, bilantul era în deficit, an de an am recuperat, am efectuat lucrãri, am coordonat cheltuirea banului public, astfel încât Primãria nu are acum datorii la furnizori si am rãmas si cu bani pentru finantarea pe anul viitor. Atragem surse si mãrim aportul din alte venituri la Consiliul Local, repartizarea din impozitul pe venit si valoarea TVA va fi corespunzãtoare, astfel ca aceste venituri sã ajungã în fata dumeavoastrã ca venituri ale bugetului local, cu obligativitatea de a nu fi mai mici decât în 2012″ , a declarat primarul Vasile Pavãl.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.