spot_img
15.7 C
Vaslui
03-iun.-2023

Exces de zel al polițiștilor sau suspiciuni de evaziune fiscală la Redcon Unu Vaslui?

spot_imgspot_img
- Advertisement -

CONTROL… Suspiciuni de evaziune fiscală la Redcon UNU din Vaslui, constatate de polițiștii vasluieni. Una din mașinile companiei nu a putut prezenta, la un control al Poliției, actele de proveniență a mărfii (material lemnos), așa că aceștia au dispus confiscarea mărfii și sancționarea șoferului cu o amendă contravențională. Pe mașina companiei, șofer era chiar fiul patronului de la Redcon Unu, Vlad Micu. Acesta spune că a fost doar o confuzie. Avea acte pe toată marfa, numai că aceasta fusese încărcată inițial pe o singură mașină, nu pe două câte au plecat cu marfa către un client. În trafic cele două mașini mergeau una după alta și una dintre acestea, cea fără acte în regulă a fost oprită de polițiști. Acesta se apară și mai spune că dovada celor spuse stă în notificarea pe care a făcut-o pe aplicația Inspectorul Pădurilor, numai că nu a împărțit marfa pe cele două camionete, dar a trecut ambele mașini în aplicație. Vlad Micu consideră că polițiștii au făcut exces de zel și își cere scuze clientului de la Târzii pentru întârziere, unde trebuia să ajungă toată marfa. Este vorba despre 2,5 metri cubi de grinzi din lemn care au fost confiscate și care nu au mai ajuns la client.

GREȘEALĂ… În aplicația Inspectorul Pădurilor, a doua mașină era trecută ca remorca mașinii VS 14 RED

Sâmbătă, polițiștii au avut o acțiune specifică și au verificat toate mașinile care erau încărcate cu lemne, bușteni sau cherestea. În plasa lor a căzut chiar fiul patronului de la Redcon Unu Vaslui, care conducea o camionetă plină cu niște grinzi din lemn pentru care, la prima vedere, nu avea documente de însoțire a mărfii. În fața acestuia era o altă mașină a companiei, cu cherestea și alte materiale, iar actele pentru marfă erau făcute pe o singură mașină. Polițiștii au dispus confiscarea mărfii și sancționarea șoferului. În replică, Vlad Micu spune că este vorba de un exces de zel al polițiștilor, pentru că avea toate documentele care-i trebuiau, numai că erau în prima mașină. Iată ce spun polițiștii: „La data de 11 martie 2023, un echipaj de ordine publică al Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, care acționa, în baza unui plan de acțiune, pe drumul național DN 24, în comuna Albești, județul Vaslui, a depistat o autoutilitară, înmatriculată în județul Vaslui, ce transporta cherestea, condusă de către un bărbat de 37 de ani, din municipiul Vaslui. Conducătorul autoutilitarei nu a prezentat documente justificative pentru cantitatea (2.45 m³) sau transportul de cherestea, în cauză fiind dispusă sancționarea contravențională, conform Legii 171/2010, ridicarea în vederea confiscării masei lemnoase și predarea acesteia către reprezentanții Direcției Silvice”.

Ce spune contravenientul despre sancțiunile polițiștilor

Vlad Micu se apără și transmite redacției Vremea Nouă un punct de vedere susținut și de documente: „Mașina VS 21 RDG care efectua transportul verificat de polițiști avea documente pentru marfă, respectiv bonul fiscal și aviz de însoțire a mărfii. Mașina era trecută și în Sumal, după cum se vede și în poza atașată preluată de pe aplicația Inspectorul Pădurilor. Însă polițiștii, dintr-un exces de zel, spun că trebuia trecută fiecare mașină cu încărcătura sa. Noi am făcut o singură declarație și am trecut ambele mașini, ca și cum a doua ar fi fost remorcă. Noi considerăm că în ciuda faptului că am făcut această eroare, nu era cazul să ni se confiște marfa, fiindcă aveam documente. Dacă adunați din bonul pe care vi l-am pus la dispoziție cheresteaua care înseamnă 2,5 metri cubi și grinzile care înseamnă 2,63 metri cubi, vedeți că iese exact cantitatea care este scrisă în Sumal, adică 5,13 metri cubi de material lemnos cât am declarat și pe aplicația Inspectorul Pădurilor, unde am trecut și numerele celor două mașini: VS 21 RDG și VS 14 RED. Vom contesta atât amenda, cât și procesul verbal prin care ni s-a confiscat marfa, fiindcă din punctul nostru de vedere s-a făcut o eroare. Eu mă aflam la volan fiindcă sâmbătă șoferii la depozite erau în pauza aceea de 45 de ore, iar clientul nostru a solicitat în mod expres ca marfa să ajungă la destinație doar sâmbăta. Cum dorințele clienților sunt lege pentru noi, am plecat să fac eu livrarea pentru ca acest client să fie mulțumit”, a mai spus Vlad Micu.

Fiul patronului de la Redcon Unu se laudă cu cifra de afaceri de 60 de milioane lei pe an și spune că nu lucrează la negru, dovadă fiind aceste cifre

DECLARAȚIE… Reporterii Vremea Nouă l-au întrebat pe Vlad Micu dacă nu este o practică în companie, ca o mașină să aibă acte și restul mărfii să fie la negru, având în vedere și incidentul cu Poliția din ziua de sâmbătă. Fiul patronului de la Redcon Unu se apără și spune că nu există așa ceva. Pune la dispoziție bonul fiscal cu toată marfă, drept mărturie, care e tăiat cu o zi înainte de transport, exact când marfa a fost plătită, dar mai declară că: „Redcon Unu este cea mai mare firmă din Vaslui (sic!) în domeniul comercializării materialelor de construcții. Acest lucru se poate verifica pe toate site-urile de specialitate. Cifra de afaceri anuală de aproape 60 milioane de lei este construită din mii de bonuri fiscale și facturi. Voi atașa mai jos poze care să ateste acest lucru, inclusiv recenzii ale clienților din țară (opinii de pe aplicația Google)!”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

23 COMENTARII

 1. Articolul de mai sus relatează despre o presupusă reaua voință a poliției din Vaslui care a declanșat o anchetă pentru evaziune fiscală la firma Redcon Unu. Potrivit articolului, poliția a făcut un exces de zel și a tratat toți participanții din trafic ca pe niște infractori, creând un climat de intimidare și nedreptate.

  Într-adevăr, astfel de abuzuri ale organelor de poliție sunt inacceptabile în comunitatea europeană, unde drepturile și libertățile individuale sunt respectate și protejate. Cu toate acestea, trebuie să ne amintim că poliția are datoria de a aplica legea și de a proteja societatea de activitățile ilegale, inclusiv de evaziunea fiscală.

  Potrivit articolului, poliția ar fi căutat să demonstreze că firma Redcon Unu a evitat plata taxelor și impozitelor datorate. Cu toate acestea, firma susține că nu a comis nicio ilegalitate și că toate tranzacțiile sale au fost transparente și legale.

  Este important să subliniem că această situație este încă sub investigație și nu avem suficiente informații pentru a face o judecată definitivă. Cu toate acestea, este important să se respecte drepturile și libertățile individuale ale tuturor persoanelor implicate și să se asigure un proces corect și echitabil.

  În cazul în care se dovedește că poliția a acționat cu rea voință și că nu a respectat procedurile legale în timpul anchetei, este necesară o investigație riguroasă și luarea măsurilor adecvate pentru a evita astfel de abuzuri în viitor. În același timp, trebuie să ne asigurăm că organele de poliție au resursele și instruirea adecvate pentru a-și îndeplini sarcinile în mod eficient și echitabil.

  În concluzie, trebuie să se respecte drepturile și libertățile individuale ale tuturor persoanelor implicate într-un proces de investigație sau de justiție, indiferent de acuzațiile care li se aduc. În același timp, trebuie să se asigure aplicarea corectă a legii și protecția societății împotriva activităților ilegale, cum ar fi evaziunea fiscală.

 2. Daca este concurentul in vanzari al lui nea Sandu normal ca Vremea veche l-a dat imediat in ziar. Daca era Sandel la volan sigur nu afla nimeni.

 3. nea săndel intră în faliment și vrea să fie primar, altă ieșire n-are. Degeaba băgați voi vremea noua fumigene, redcon sunt serioși.

 4. Trec camioanele zi de zi pardon seara de seara pline cu lemne dar nu au ochi să le vadă , a mai fost cineva oprit nu de mult ducea ceva lemne cuiva căruia îi arsese casa,nu mica mi-ar fi mirarea sa fie aceiași agenți și ăștia de acum.asa își ocupă ei tipul.zic și ei că au facut ceva….

 5. Fâs ai miros de Sandu , dar poti doar sa te oftici, cum
  a fost cu marca înregistrată . Acuși trebuie sa platesti cheltuieli de judecată .

  • Chiar nu am nicio legătură cu dl Sandu. Dar am lucrat in comerț, și știu că atunci când un patron se bagă el „la tejghea” ,e din cauza că ceva dă „cu virgulă” .

   • De data asta n-a fost cu virgula, de data asta a fost dorinta mea de a livra marfa la timp. Si in articol sunt toate dovezile, respectiv bonul fiscal si raportarea online in Sumal care este o platforma de înregistrare a mișcărilor in transportul cu material lemnos. Raportarea s-a facut pe toata cantitatea, dupa cum se vede si in documente. Polițistul a interpretat dupa cum a vrut el, si de aceea vom face plângere la Judecătorie.

 6. Al naibii, cum toți șoferii odată erau în pauza de 45h…iar săracu patron junior a pus el umărul la treabă 🤣 s-a dus și el cu o mașină în caz de erau prinși, să poată trage sforile repede😒 oricum nu pățesc nimic că sunt mâna în mână cu autoritățile și totul se va mușamaliza, cum a fost și cu accidentul acelui gestionar acum câțiva ani…

  • Aici e mana lui Sandu.Crapa de ciuda ca ati castigat impotriva lui.Poate ii inchideti si statia aia.Se si vede deja primar,dar o sa avem grija altii sa nu iasa.M M Sandu.

 7. Să o lase mai moale cu excesul de zel.!Nu se știe că unii mecherii fac evaziune fiscală..pentru ași umple teșcherele prin a trage în piept statul.!Fiecare mijloc de transport cu marfă aflat în cursă..este obligatoriu să dețină actele legale .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.