EXCLUSIV: Academia Românã, donatie de 1 Iunie pentru 50 de elevi vasluieni necãjiti, dar care exceleazã la învãtãturã! (FOTO)

IMPRESIONANT… În aceste momente dificile prin care trece România, Academia Românã și-a îndreptat atenția și sprijinul spre un domeniu aflat în suferințã: educația. Academia a decis sã ajute, de 1 Iunie, copiii defavorizați sã termine anul școlar, donând pentru 50 de elevi buni la învãtãturã si cu rezultate la concursurile si olimpiadele scolare, dar fãrã a avea posibilitãti materiale, câte o tabletã conectatã la Internet. O delegatie a Academiei Române, condusã de Bogdan Cristea, sef Serviciu Cancelarie al Academiei Române, a dãruit personal copiilor vasluieni, cu ajutorul ISJ Vaslui si al inspectorului general, prof. Gabriela Plãcintã David, tabletele mult dorite.

Delegatia Academiei Române, însoțitã de inspectorul general, a fãcut fericiți 50 de copii defavorizați, dar cu situație bunã la învãțãturã, dãruindu-le câte o tabletã conectatã la Internet, pentru a nu pierde anul școlar în curs. “Am rãmas profund uimitã când luni, de dimineatã, am primit un telefon de la secretarul general al Academiei Române, Ioan Dumitrache, care m-a anuntat cã vrea sã doneze, în numele Academiei Române, pentru 1 Iunie, 50 de tablete pentru tot atâtia elevi din mediul rural cu rezultate bune la concursurile si olimpiadele scolare. Am organizat distribuirea lor în trei centre zonale – Vaslui (plus Negresti) la Liceul Mihail Kogãlniceanu, HusI, la Colegiul National “Cuza Vodã” si Bârlad – la Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu”. Ieri a avut loc distribuirea, au venit copiii la centrul zonal de care apartineau iI au primit tabletele din mâna domnului Bogdan Cristea, sef Serviciu Cancelarie al Academiei Române. Au fost distribuite 12 tablete pentru zona Bârlad, 10 tablete pentru Husi si 28 pentru zonele Vaslui si Negresti. Noi le-am multumit în numele copiilor si o sã transmitem multumirile noastre si în scris cumva, cãtre toti membrii Academiei Române, pentru gestul umanitar deosebit fãcut pentru copiii nostri buni la învãtãturã, dar cu posibilitãti materiale reduse”, a precizat inspectorul general Gabriela Plãcintã David, în exclusivitate pentru cotidianul Vremea NOUÃ. Pe zona Bârlad, tabletele au fost distribuite la Scoala Gimnazialã “Ion Murgeanu” din Zorleni – 4 buc, Scoala Gimnazialã din comuna Blãgesti – 2 buc, Scoala Gimnazialã din comuna Perieni – 2 buc, o tabletã a mers la comuna Suletea, pentru o elevã foarte bunã la învãtãturã, de la Liceul Pedagogic “Ioan Popescu” Bârlad si 3 tablete au ajuns la Scoala Gimnazialã din comuna Bogdãnita.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ