EXCLUSIV: Actrița Anca Sigartău, urmărită penal în Dosarul Theaterstock

Cunoscuta actriță Anca Sigartău este urmărită penal în Dosarul Theaterstock. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău o suspectează pe fosta directoare generală a Teatrului Bacovia de încălcarea legislației referitoare la cheltuielile din fonduri publice.

Actrița Anca Sigartău, fosta directoare a Teatrului Municipal Bacovia

Festivalul internațional de teatru ”Theaterstock” s-a desfășurat în august 2015, fiind organizat de Teatrul Municipal Bacovia, condus de Anca Sigartău. Numită în funcție în urma unui concurs ce avea să fie declarat ilegal, directoarea generală a devansat pentru 2015 organizarea festivalului, planificat inițial pentru 2016.

De la bugetul local, inițial ar fi trebuit alocați doar 1,8 milioane de lei, însă devizul prezentat de Sigartău în Consiliul Local a fost depășit cu mult, ceea ce a dus ulterior la o serie de procese și executări silite ale bugetului Teatrului Bacovia.

Dosarul Theaterstock a trecut prin trei parchete. Procurorii DNA au calculat în 2017 un prejudiciu de peste 400.000 de lei, iar decizia de declinare către Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău a fost luată pentru că „prejudiciul nu depășește un milion de euro pentru care competența de cercetare pentru abuz în serviciu în formă simplă revine DNA”. … https://zdbc.ro/exclusiv-actrita-anca-sigartau-urmarita-penal-dosarul-theaterstock/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ