14.5 C
Vaslui
26-sept.-2021

Metoda „COVID” face victime: bârlădean înșelat de o sumă impresionantă de două escroace!

ATENȚIE!… Escrocii s-au reorientat rapid, în contextul epidemiei cu noul coronavirus! Două individe acționează deja în Bârlad, pândind bătrânii singuri. De pildă, un bătrân din localitate, de 89 de ani, a fost prădat de suma de 5.500 de lei, după ce a lăsat să intre în casă două tinere, care susțineau că sunt trimise de la Primărie și acționează în legătură cu pandemia. După niște discuții menite să-l inducă în eroare pe bătrân, una dintre ele i-a cerut să-i schimbe o bancnotă de 200 de lei. A văzut, așadar, unde ținea omul banii, respectiv într-o carte în bibliotecă și în foarte scurt timp au furat banii și au părăsit imobilul. Bătrânul și-a dat repede seama că a fost înșelat și a cerut ajutor la polițiști și fiului său. Oamenii legii spun că nu este primul caz de acest fel și solicită populației să fie prevăzătoare și să nu accepte necunoscuți în casele lor!

Un nou tip de înșelăciune, căreia i-au căzut deja victime mai mulți bătrâni, ia amploare în Bârlad. Două femei tinere se folosesc de pandemia de coronavirus, pândind casele unde locuiesc bătrâni singuri, ceea ce denotă că probabil sunt „puse în temă” de alte persoane care supraveghează zonele. Înșelăciunea a fost denumită de polițiști „metoda COVID-19″ – pentru că escroacele se folosesc de pandemia cu noul coronavirus, iar bătrânii naivi cad cu ușurință în plasa lor! Ultimul caz s-a petrecut la Bârlad marți, 15 decembrie, victimă fiind V.A, de 89 de ani. Bărbatul a fost „ușurat” de toți banii strânși din pensie, pe care cele două escroace i-au sustras fără ca V.A să bănuiască ce se întâmplă!

Iată cum păcălesc individele bătrânii!

V.A se întorcea marți dimineață, pe la orele 11.00, de la un magazin alimentar. A intrat în scara blocului unde a observat pe scările spre etajul 1 o femeie, căreia nu i-a dat importanță. Omul a intrat în casă și nu a închis ușa cu cheia, aceasta rămânând deschisă. Escroaca a observat și a intrat peste bătrân în casă, începând să-i spună repede că este de la Primăria Bârlad trimisă, ca să ofere dezinfectante, în contextul Covid-19, iar bătrânul trebuie să-și aleagă dintre mai multe mostre de dezinfectant, de care ar vrea și să facă o cerere! Au intrat în bucătărie, unde bătrânul, bucuros că dezinfectantele sunt „gratuite” a început să scrie o cerere. În acest timp, ușa era tot deschisă! A intrat o altă femeie, care a spus că este colegă cu prima, tot de la Primărie, dar că ea și-a terminat treaba și este liberă, vrând să plece acasă! A cerut bătrânului să-i schimbe 200 de lei dacă are și omul amabil a zis da! A mers la biblioteca din sufragerie, lăsând ușa deschisă, astfel că escroaca a văzut cum acesta a scos o carte din bibliotecă, unde avea mai multe plicuri cu bani și a scos patru bancnote a 50 de lei dintr-unul. Bătrânul a lăsat cartea cu bani pe un fotoliu, dar escroaca a renunțat să mai schimbe banii, motivând că vrea bani mai mărunți. În acel moment, cealaltă escroacă l-a chemat pe bătrân în bucătărie ca să termine cererea de scris, iar în timp ce era „reținut” ca să facă cererea, cealaltă individă a sustras rapid cartea cu toți banii, punând în loc pe fotoliu altă carte! Cea din bucătărie a auzit ușa închinzându-se și imediat l-a întrebat pe bătrân ce pensie are, dacă este mai mare de 800 de lei. Omul i-a spus sincer că da, are mai mult și atunci ea a replicat că nu poate să-i dea dezinfectant gratis, că pensia depășește suma maximă pentru care se dau „gratuitățile” și a plecat rapid! Abia atunci bătrânul a bănuit ceva și a mers repede la biblioteca din sufragerie, unde a constatat că a dispărut cartea în care își ținea banii, pe fotoliu fiind o altă carte extrasă din bibliotecă! Cele două escroace i-au furat astfel 5500 de lei, economiile bătrânului din pensie, pentru a avea de înmormântare!

Poliția a intrat pe fir și avertizează cetățenii să nu se lase păcăliți!

Imediat, V.A. a anunțat atât poliția, la 112, cât și pe fiul său, care locuiește și el în Bârlad. S-a depus plângere scrisă, iar polițiștii au început cercetările în acest caz, pentru identificarea celor două escroace.

„Tata este un bătrân plin de bun simț și, când s-a trezit cu escroaca aia în casă, n-a avut curajul să o întrebe cum de a dat buzna în casa lui! Eu vreau să avertizez populația, în special pe cei care au părinți sau rude care stau singuri, să nu lase ușile deschise și să nu primească pe nimeni străin, orice le-ar oferi! Trebuie spus că Primăria nu oferă asemenea gratuități, nu trimite pe nimeni la ușile oamenilor! Ajutați-vă părinții sau rudele ca să nu cadă victime escrocilor!!”, a spus G.A, fiul bătrânului înșelat. La rândul lor, polițiștii recomandă cetățenilor să nu accepte, mai ales acum, în preajma sărbătorilor, pe niciun străin în casă, sub niciun pretext, ba mai mult, să anunțe prin 112 prezența unor indivizi care se dau drept „salvatori” trimiși de instituții ca Primărie, DSP, spital etc. Acesta caz prezentat de noi nu este singular la Bârlad. În urmă cu câteva zile, o bătrână a fost și ea victimă a celor două escroace, care au folosit fix acceași metodă cu Covidul și „gratuitățile” de la Primărie! „Se fac cercetări pentru identificarea celor două femei”, a spus Loredana Stavăr, purtătoarea de cuvânt a IPJ Vaslui.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here