8.8 C
Vaslui
04-oct.-2022

EXCLUSIV: Frunzăverde a făcut presing la Blejnar în Afacerea Moldomin. Politică, masonerie şi corupţie, ingredientele unei demisii

- Advertisement -

Sorin Frunzăverde a avut propria sa implicare în scandalul vânzării minei de cupru de la Moldova Nouă, care are rezerve de 1 miliard de euro, pentru numai 3 milioane de euro.

Lichidatorul minei falimentare, Răzvan Zăvăleanu, a recunoscut că a avut o întâlnire în trei, în biroul preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, la care a mai participat şi consilierul judeţean Iosif Chişărău, care este şi director al Moldomin.

Planul A: Atac la reduta ANAF

Întâlnirea a fost iniţiată de Chişărău şi avea scopul de a pune la punct lobby-ul la şeful ANAF, Sorin Blejnar, care a atacat în justiţie modul de vânzare a activelor Moldomin. A fost una din etapele asiduue prin care grupul de interese din Caraş Severin încerca să parafeze transferul zăcămintelor de cupru către firma elveţiană, aflată sub control rusesc, prin intermediul unor interpuşi din Serbia.

Înainte de a-l mitui pe judecătorul Cătălin Şerban, vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, Chişărău a vrut să rezolve prin varianta mai simplă: retragerea ANAF. Iar la acest nivel era nevoie de implicarea lui Sorin Frunzăverde. „Am fost în birou la Sorin Frunzăverde, discuţia a durat cinci minute, mi-a spus să-i aduc memoriul scris de Iosif Chişărău, pe care urma să i-l dea lui Sorin Blejnar”, a afirmat, ieri, lichidatorul Răzvan Zăvăleanu.

Ultima soluţie: şpagă la judecător

Surse judiciare susţin că Frunzăverde a făcut presiuni la şeful ANAF dar n-a avut succes. Ulterior, planul s-a schimbat: mituirea judecătorului Cătălin Şerban. I-au dat 50.000 de euro ca să rezolve definitiv privatizarea. Chişărău, locotenentul lui Frunzăverde, a fost arestat alături de judecătorul corupt. La scurt timp, Sorin Frunzăverde a ieşit din PDL.

Păpuşarul din spatele pionilor din Caraş

Toţi cei implicaţi în Afacerea Moldomin sunt colegi în loja masonică Lumină şi Adevăr. Frunzăverde, Chişărău, judecătorul Şerban sunt toţi masoni. Frunzăverde s-a lăudat într-o conferinţă de presă cu vânzarea Moldomin. În acest ghem de interese, un rol central îl are fostul colonel SIE Marian Mihăilă, prieten la cataramă cu Frunzăverde, de asemenea mason. Mihăilă este prorector în Reşiţa. Cei doi obişnuiau să se vadă la o cabană pe malul Dunării, aflată în proprietatea universităţii.

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.