spot_imgspot_img
13.2 C
Vaslui
26-feb.-2024

EXCLUSIV: Minor de 13 ani vândut ca slugã la un cioban, pe o caprã si câtiva lei!

- Advertisement -
TROC... Un minor din Bacãu a ajuns slugã la un cioban din Coroiesti!

REVOLTÃTOR… Un bãietel de numai 13 ani din judetul Bacãu a fost descoperit de politisti la o stânã din judetul Vaslui, unde era slugã la un cioban. Copilul fusese vândut chiar de bunica lui, pe câtiva lei si o caprã. Vasilicã (îi vom spune asa ca sã-i protejãm identitatea), ajusese într-o stare deplorabilã. Exploatat prin muncã si învãtat sã bea, acesta cutreiera cu oile dealurile Coroiestiului, prin frig, flãmând si murdar. Într-o zi, bunica s-a arãt nemultumitã de „dreptul” primit de la cioban pentru copilul dat si, în semn de rãzbunare cã nu i s-a dat mai mult, a sunat la 112 si a anuntat cã bãiatul este dispãrut. În prezent copilul este în custodia DGASPC Bacãu iar politistii fac cercetãri pentru rele tratamente aplicate minorului.

Politistii din judetul Bacãu au fost sesizati pe 12 decembrie, prin 112, cã un minor de 13 ani, din comuna Motoseni, aflat în plasament familial la bunica sa, este dispãrut de acasã. Cazul a fost sesizat chiar de bunicã, care se afla sub influenta bãuturilor alcoolice. Politistii bãcãuani, care au intuit cã ceva nu este în regulã, au audiat-o si au reusit sã afle cã minorul era „dispãrut” de peste o lunã de zile, fiind dat chiar de ea la un cioban din comuna Coroiesti, judetul Vaslui, pentru a munci! Bunica, ce ar fi trebuit sã îl trimitã la scoalã pe Vasilicã (îi vom spune asa, pentru a-l proteja) si nu la muncã, a spus pânã la urmã totul politistilor bãcãuani care, împreunã cu politistii de la Sectia 3 Politie Ruralã Bârlad au mers pe „fir” si l-au gãsit pe Vasilicã la stâna lui B. G. din comuna Coroiesti, unde muncea, la numai 13 ani, pe brânci! Mai mult, l-au gãsit pe minor murdar si beat, semn cã acesta consuma alcool, fãrã ca ciobanul sã aibã vreo retinere cã avea doar 13 ani!! Luat la întrebãri, proprietarul stânei, a spus cã bunica din Motoseni, care îl are pe minor în plasament (deci primea bani sã aibã grija lui, de la DGASPC Bacãu), l-a dat la muncã la stânã, primind în schimbul copilului o caprã si câtiva lei! Cum bunica a mai cerut bani pentru copil si ciobanul a refuzat sã-i dea, aceasta l-a santajat cã îl va denunta cã a „furat” copilul. Si asa s-a descoperit „întegerea” prin care un copilas firav si fãrã apãrare a ajuns, în loc sã învete, sã pascã olile si sã munceascã pe brânci la stânã!

Politistii au întocmit dosar penal!

Oamenii legii au preluat copilul si l-au adus, chiar de pe 12 decembrie, la Centrul de Primire în Regim de Urgentã a Copilului Abuzat, Neglijat si Exploatat Bârlad, din cadrul DGASPC Vaslui. Aici copilul a primit mâcare, haine si cãldurã sufleteascã, fiind consiliat de specialisti. Asa s-a aflat cã muncea pe brânci, pe dealurile Coroiestilor, prin frig, pãscând oile ciobanului sef care, ca sã nu înghete „la muncã”, îi dãdea tuicã sã bea ca „sã-i înfierbânte sângele”. Dupã cum ne-au precizat cei de la DGASPC Vaslui, chiar de vinei, 13 decembrie, minorul vândut la stânã a fost preluat de specialistii din cadrul DGASPC Bacãu, unde se aflã în prezent. Politistii de la IPJ Bacãu, împreunã cu cei de la Sectia 3 de Politie Ruralã Bârlad, desfãsoarã cercetãri în dosarul penal deschis pentru rele tratamente aplicate minorului, în care atât bunica, care a „vândut” nepotul pe o caprã, cât si ciobanul care l-a „cumpãrat” vor trebui sã explice de ce au încãlcat legea si mai ales drepturile copilului nãpãstuit, fãrã pãrinti, dar pus la cele mai grele munci la numai 13 ani!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.