EXCLUSIV: O familie din Bârlad, plângere la IPJ Vaslui pentru furtul unor bunuri ale fiului lor mort în spitalul din Vaslui!

DE NECREZUT… Rudele unui bãrbat din Bârlad , în vârstã de 55 ani, decedat la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, reclamã faptul cã defunctului i-a fost furatã o valizã cu bunuri personale! Pãrintii sãi spun cã, în momentul în care a fost preluat cu Ambulanta, în datã de 9 martie a.c., bãrbatului i s-a pregãtit o valizã cu cele necesare spitalizãrii, dar si suma de 150 lei. Valiza i-a fost încredintatã asistentei de pe Ambulanta sositã sã-l preia pe bolnav. O zi mai târziu, pe 10 martie a.c., rudele lui Gabriel Dumitru Ghibirdic au fost anuntate cã omul a decedat în sectia ATI, iar acestia, când au venit sã ridice trupul neînsufletit, au cerut valiza. Toatã lumea însã dãdea din umeri, semn cã aceasta dispãruse subit. Azi, rudele pacientului vor depune plângere pentru furt la IPJ Vaslui, cãci ei cred cã e inadmisibil ca, într-o instituitie medicalã, sã sustragi bunurile unui pacient mort. Politia va deschide un dosar penal pentru furt, în care va face cercetãri pentru a depista cine a avut atât de mult tupeu sã lase un bãrbat fãrã hainele aflate în valizã si fãrã bani!

Caz halucinant la spitalul judetean din Vaslui, unde un bãrbat din Bârlad a fost adus în stare gravã, acuzând dureri foarte mari de burtã, medicii de pe ambulantã bãnuind o ocluzie intestinalã. Pãrintii bãrbatului, pe nume Gabriel Dumitru Ghibirdic, de 55 de ani, au venit ieri la redactie si au descris cu lux de amãnunte cum a fost jefuit fiul lor decedat, de o valizã foarte scumpã, la care familia Ghibirdic tine extrem de mult. Valiza a fost datã asistentei de pe ambulantã, pentru a o înmâna bolnavului când va ajunge la spitalul din Vaslui. Numai cã, cineva a profitat de situatia în care se afla bãrbatul de 55 de ani si valiza a dispãrut ca prin farmec!

„Suntem Maria si Nicolae Ghibirdic din Bârlad si dorim sã relatãm ce s-a întâmplat cu un lucru extrem de valoros, o valizã cu obiecte de îmbrãcãminte si de îngrijire corporalã, plus 150 de lei, pe care am dat-o fiului nostru când a fost dus în stare gravã la spital. Bãiatul, Gabriel Dumitru Ghibirdic, a avut dureri imense de burtã, pe 9 martie dimineatã, la 5.00. Am sunat de 5 ori la ambulantã si aceasta a venit dupã 45 de minute, l-a luat în plinã crizã. Pe ambulantã era o domnisoarã si un sofer, cãrora le-am înmânat valiza cu lucrurile pentru bãiatul nostru: haine, prosoape, obiecte de igienã si 150 de lei: 10 bacnote de 10 lei si una de 50 de lei. Valijoara aia era un fel de diplomat foarte mare, un lucru drag nouã si la care tinem foarte mult. A plecat Ambulanta la spital la Vaslui unde a fost bãgat direct în operatie! Dupã operatie a fost dus, pe 10 martie, în ATI, unde a decedat, având o boalã perfidã, o infectie la intestine, care s-a urcat la inimã si a fãcut stop cardio-respirator. Am primit tot pe 10 martie mesaj cã testul Covid a fost negativ. Pe 11 martie s-a dus fata mea sã-si ia fratele cu masina funerarã, acasã, dar nu a gãsit si valijoara cu care a plecat de acasã! Era bunã tare, o foloseam si noi când aveam nevoie! Dupã înmormântare, ne-am dus la Vaslui si am întrebat si la Ambulantã si la spital! Cei de pe ambulantã ne-au spus cã au predat valijoara la o asistentã de la UPU, însã cei de acolo ne-au spus cã n-au primit nimic de acest gen! Vineri (astãzi – n.r.) vom merge la IPJ Vaslui sã facem plângere pentru furt. Pentru cã este inuman sã jefuesti un om aflat în stare gravã, aflat în agonie! Nu ne lãsãm pânã nu ne recuperãm valiza! Banii nu ne intereseazã!”, au spus pãrintii celui decedat, Maria si Nicolae Ghibirdic.

Conducerea SAJ Vaslui, contactatã de noi, a precizat cã va face oricum o anchetã internã, pentru a stabili ce s-a întâmplat cu valiza pacientului. „Vom comunica rezultatul anchetei si vom colabora cu politia pentru a vedea ce s-a întâmplat”, a precizat Ana Ungureanu, directorul SAJ Vaslui. Conducerea SJU Vaslui n-a putut fi contactatã. Vom urmãri cu mare interes acest caz ciudat, pentru cã este inuman sã furi de la un om aflat în agonie! Vom reveni!
1 COMENTARIU

  1. Ce încredere să existe? Niste oameni,care se pot bucura de bunul altuia, Nu sunt oameni, sunt HOȚI!
    După pierderea suferită, nici nu era cazul să aveți parte de asta…însă nu ne mai poate mira nimic,în România și mai ales în sistemul sanitar!…Sănătate!

LĂSAȚI UN MESAJ