26 C
Vaslui
16-aug.-2022

Exerciții militare masive în strâmtoarea Taiwan. China a lansat rachete balistice. Taiwanul a activat sistemele de apărare

- Advertisement -

China a lansat joi exerciții militare fără precedent în șase zone care înconjoară Taiwan, la o zi după vizita președintei Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, la Taipei. China a lansat mai multe rachete balistice Dongfeng în apele din jurul coastelor de nord-est și sud-vest ale Taiwanului. Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că a activat sistemele de apărare ca răspuns.

ACTUALIZARE 13:10 Ministerul Apărării din Taiwan a declarat joi că armata chineză a lansat în total 11 rachete balistice Dongfeng în apele din apropierea coastelor de nord, de sud și de est ale Taiwanului, potrivit Reuters.

La începutul zilei, armata chineză a lansat rachete din apropierea insulelor Matsu din Taiwan.

Ministerul de Externe din Taiwan a acuzat China că „imită” Coreea de Nord trăgând cu rachete în apele din apropierea insulei.

Ministerul precizează, într-o declarație de presă, că China a amenințat securitatea Taiwanului și a cerut țărilor să susțină insula democratică și să apere în comun libertatea și democrația…https://www.digi24.ro/stiri/externe/operatiuni-militare-masive-in-stramtoarea-taiwan-china-a-lansat-rachete-balistice-taiwanul-a-activat-sistemele-de-aparare-2036185

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.