1.4 C
Vaslui
04-dec.-2022

Existã si E-uri bune!

- Advertisement -

Câteva dintre E-urile al cãror consum are efecte benefice asupra organismului sunt E 160, E 100, E 300, E 306 si E 162. Primul aditiv este un caroten obtinut din tomate – colorant rosu galben -, si care reduce riscul aparitiei cancerului, spun studiile de specialitate. E 162 este un colorant natural obtinut din sfecla rosie, iar E 300 si E 306 sunt, de fapt, vitamine. E 300 reprezintã acidul ascorbic, adicã vitamina C, si este un aditiv care ajutã la mentinerea culorii rosii a cãrnii si a conservãrii gustului ei. E 306 este vitamina E si se gãseste în lapte, ouã, carne si ulei vegetal. Vitamina B 12 se gãseste sub numele de E 101 si este un colorant natural obtinut din germeni de grâu, drojdie, ficat. E 100 – curcumina – este un colorant galben, hepatoprotector, care favorizeazã secretia biliarã si ajutã la mentinerea gliecemiei diabeticilor. Se întâlneste în general în alimente de culoare galbenã. Fiind E-uri sigure, produsele în care le gãsim sunt mai scumpe decât produsele care contin E-uri dãunãtoare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.