spot_img
23.4 C
Vaslui
25-iun.-2024
spot_img

Experimentul lui Arcãleanu si conluzia trasã: „Scãpãm de PSD, deci scãpãm de JAFUL Aquavas” (P)

- Advertisement -

OM PRACTIC…Marius Arãcãleanu, liderul Opozitiei din Vaslui si candidat la functia de primar propune vasluienilor un experiment si aratã dimensiunea jafului de la Aquavas. Vasluienii plãtesc o facturã la apã prea mare, iar astãzi aceastã problemã a devenit pentru alegãtorii din Vaslui principala cerintã pe care o au de la viitorul primar. Vor preturi la apã normale si sã nu mai audã de salariile de sute de milioane ale sefilor din Aquavas.

Sã ne imaginãm aceastã situatie: În oras este un singur magazin care vinde pâine. Mergi sã cumperi. La raft pretul afisat este de 4 lei pentru o pâine. Când trebuie sã plãtesti, vânzãtorul îti cere 7 lei. De pâine ai nevoie, cãci plâng copiii acasã de foame. Spui cã este incorect sã plãtesti mai mult decât face. Dar vânzãtorul nu lasã deloc din pretul umflat. Explicatia lui este cã are pierderi din cauzã cã i s-au învechit multe alte pâini si nu are cui sã le vândã. Din altã parte nu ai de unde sã cumperi pâine. Asa cã plãtesti cât nu face. Stii cã s-a produs un jaf la buzunarele tale, dar tu nu ai puterea sã opresti asa ceva. Si vei plãti de fiecare datã pretul umflat, pretul hotiei si al lipsei de respect fatã de cumpãrãtor.

Asa s-a întâmplat si în cazul apei. Hotii au umflat pretul nejustificat

Sã înlocuim datele de sus: Magazinul unic cu Aquavas. Pâinea cu APA, iar cumpãrãtorul cu vasluienii care plãtesc apa potabilã si canalizarea, dar si toate pierderile din retea bãgate cu forta pe facturi de managerii pusi de PSD în conducerea acestei societãti. Economistul Marius Arcãleanu, liderul Opozitiei la functia de Primar al Municipiului Vaslui, a semnalat în repetate rânduri cã aceasta este marea problemã a vasluienilor de mai bine de 10 ani: pretul foarte ridicat la apã si canalizare, dar mai ales facturile umflate de Aquavas. Iar cauza acestui jaf programat la buzunarele vasluienilor tine de haosul si managementul dezastruos din punct de vedere economic practicat de indivizii pusi de PSD în conducerea Aquavas.

Marius Arcãleanu aratã inechitatea din sistemul Aquavas: sefii au salarii de sute de milioane, muncitorii de abia trec de 2.000 de lei

Marius Arcãleanu pune degetul pe ranã: „Acest management defectuos al conducerii Aquavas, girat de PSD, refuzã rentabilizarea societãtii prin solutii inteligente de reducere a facturii la energia electricã, care are pondere mare în pretul de cost al apei, si prin stimularea muncitorilor direct productivi care au salarii foarte mici comparativ cu veniturile exorbitante ale sefilor”. Mai mult, acesta atrage atentia cã apa în Vaslui ajunge la robinet si prin conductele de azbociment care este cancerigen, iar incompetenta si coruptia din Aquavas a stopat schimbarea acestora în dispret total fatã de sãnãtatea vasluienilor.

Vasluiul si Buzãul lui Ciolacu, în fruntea clasamentului national la pretul la apã

Niciun membru sau lider PSD nu a miscat un deget si nici nu a luat atitudine pentru a stopa abuzurile si prostul management al Aquavas. Dimpotrivã, au încurajat cresterea continuã a pretului la serviciile oferite populatiei. Practic, odatã cu ultima scumpire din ianuarie 2024, Vasluiul s-a aliniat cu Buzãul pesedistului Ciolacu, cel care dispretuieste la sânge moldovenii si orasele Moldovei, în ceea ce priveste pretul la apã, fiind în fruntea clasamentului pe tarã. La Buzãu, pretul apei este 9,30 lei/mc fãrã TVA, la Vaslui a ajuns la 9,82 lei/mc cu tot cu TVA. „M-am opus mereu cresterii pretului la apã în Vaslui. Am reusit în calitate de consilier municipal de opozitie sã aloc 9 miliarde de lei vechi pentru contorizarea fiecãrei scãri de bloc din municipiul Vaslui, prin bugetul anual, pentru a începe reducerea jafului împotriva populatiei. Am urmãrit permanent procesul de contorizare pânã când s-a finalizat”, a mai mentionat candidatul Aliantei Dreapta Unitã la Primãria Vaslui.

Arcãleanu: „Nu voi mai permite emiterea de facturi umflate la apã

PLAN…Solutia lui Marius Arcãleanu ca viitor Primar al Vasluiului este, în primã fazã, schimbarea imediatã a conducerii Aquavas si scoaterea societãtii de sub influenta PSD care o cãpuseazã de ani si ani de zile. Al doilea pas este întocmirea rapidã a planului de rentabilizare care sã optimizeze costurile de productie, sã stopeze cresterea pretului si sã reducã pierderile masive de apã din retea care acum sunt impuse cu forta pe facturile fiecãrei familii vasluiene. De asemenea, este necesar un plan concret de investitii privind modernizarea conductelor de transport al apei si înlocuirea totalã a celor care sunt din azbociment care este material cancerigen si pune în pericol sãnãtatea si viata oamenilor. „Nu s-a gândit nimeni la aceste aspecte esentiale pentru prezentul si viitorul societãtii de apã si canal, dar si pentru facturarea corectã cãtre cetãteni a serviciilor oferite. De aceea, sunt singurul care poate rezolva problema apei la Vaslui si o voi face din prima zi când vin la Primãrie. Nu voi mai permite ca la vasluieni sã ajungã facturi umflate la apã. Îi asigur cã va fi bine”, este mesajul viitorului Primar Marius Arcãleanu.

 

Acest material a fost comandat de PARTIDUL FORTA DREPTEI FILIALA JUDETEANÃ VASLUI (parte a aliantei electorale „Alianta DREAPTA UNITã USR-PMP-FORtA DREPTEI”) si realizat de operatorii economici SC AD FONTES ELITE SRL si Vremea Nouã. Cod identificare al mandatarului financiar coordonator 21240063.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

22 COMENTARII

 1. De ani de zile vasluienii plătesc facturi uriașe la apă, bă dar unul nu a zis hai sa facem protest în fata Aquavas ca să ceară socoteală… iar când cineva vine cu un plan sau idee de a face ceva îi dăm în cap că nah ne credem mai deștepți… bravo Marius Arcaleanu, Doamne ajută să ajungi primar și să stopezi hoția cu portbagajul, sărăcia și subjugul ciumei roșii…

 2. Ca si idee , nu poate primarul Municipiului Vaslui sa schimbe conducerea AQUAVAS , chiar daca doreste . CL Vaslui detine doar 17 % din actiuni . Deci afirmatia este lipsita de esenta.

 3. Toți vasluienii sunt nemulțumiți de facturile umflate la Aquavas! Cei de la PSD sunt cei mai mari hoți! Chiar îmi doresc să iasă Arcaleanu primar și să rezolve odată această problemă!

 4. Nu am cunoscut un cetățean al acestui oras sa nu fie nemulțumit de pretul facturilor la apa! Marius Arcaleanu si-a consumat energia de-a lungul anilor si chiar am incredere ca va reusi sa rezolve aceasta problema !
  Mult succes!

 5. L-am urmărit pe Arcaleanu si este singurul candidat care a luptat împotriva acestor hoti de foarte mult timp și are soluții clare pentru a stopa jaful Aquavas. Felicitări, Marius, pentru tot ceea ce ai făcut până acum! Chiar îți pasă de problemele cetățenilor!

 6. Știți cum gandeste Arcaleanu sa rezolve problema Aquavas, înlocuind pe directorul actual cu Adriana Teletin care nici măcar nu știe sa deschidă un calculator.

 7. Punctele propuse de Arcaleanu in campanie sunt de interes pentru cetateni . Insa, nu a spus care sunt solutiile concrete si legale pentru punerea in aplicare.:
  – pentru curatarea subsolului ( proprietate privata a proprietarilor) cum crede ca poate duce banii din bugetul public al primariei pt investitii in proprietatea privata a cetatenilor?
  – pentru montarea de contoare cu citire la distanta ( in proprietatea privata a cetatenilor) care ar fi solutia legala sa duca banii din bugetul public in proprietatea privata a cetatenilor ?
  dD ce nu a spus ? Pentru ca nici macar nu a analizat in profunzime aceste aspecte., in campanie facem doar propaganda.
  Solutii , domnule Arcaleanu, nu promisiuni care nu pot fi puse in practica. Si, daca ne amintim bine , cand cei de la AUR au iesit in presa cu acelasi subiect, apa, v-ati aratat indignat ca ei nu au habar de legislatie, ca facturarea apei de AQUAVAS, este conform legii, ca sunteti singurul care ati studiat problema, ca trebuie implicate asociatiile de proprietari , ca tb montate contoare cu citire la distanta,etc

  • Foarte bine punctat! Ar trebui stimabilul domn ca atunci cand iese in campanie pe strada sa explice cetatenilor ce spune legea…dar nu da bine la populatie. In rest can-can! Pacat ca unii oameni apleaca urechea la ce spune acest individ fara scrupule. Parerea mea este ca Aquavas ar trebui sa il dea in judecata pentru calomnie!
   PS: Oamenii cu capul pe umeri stiu si inteleg ce inseamna proprietate comuna ( subsol, etc.).

 8. Nu există niciun fel de pierderi de apă datorate locatarilor, așa incât Aquavas să incaseze de la toți proprietarii ”diferente” dintre cifra contorului de scară și apometrele acestora. In realitate, apometru de scară este ”dat pe plus” de escrocii de la metrologia Aqv. Escrocii de acolo mai susțin că există proprietari care nu comunică lunar cifrele apometrelor sau fură apă prin ”by-pass”.Nimeni insă nu-i oprește pe funcționarii sedentari de la Aqv.să vină in control , alături de președinții de asociație, la locuințele celor care nu comunică cifrele și chiar la toți locatarii, in urma unei decizii ferme a primăriei, comunicată la fiecare avizier de asociație. In București și celelalte orașe, la fiecare scară există un grup de 2-3 locatari care merg lunar in fiecare locuință, citesc contoarele, verifică integritatea instalațiilor și apoi transmit cifrele Aqv. (sau cum se numesc regiile de apă). Asa trebuie să ne organizăm și in județul nostru.
  Aspectul ilegal al gonflării facturilor trebuie cât de curând dus in instanță de către un om sau un grup curajos. Să judecăm simplu. dacă un proprietar de casă nu-și plătește impozitul, are primăria dreptul de a incasa impozitul de la vecinii individului? Dacă un rău platnic nu-și plătește factura de gaz sau curent electric, EON obligă vecinii acestuia să-i plătească facturile? De ce să plătesc eu și ceilalți locatari onești, facturile de apă ale celor care nu comunică cifrelle la timp sau fură apă cu by-pass? Funcționarii AQV. trebuie să-și urnească fundurile din birouri și să treacă la controale permanente ale apometrelor individuale, alături de președinții asociațiilor de proprietari .
  Ca să știti: se fac demersuri pentru declanșarea acțiunii in instanță impotriva abuzurilor Aqvavas. Să plătim doar ceea ce arată apometrul propriu, nu consumurile fictive, datorate instalațiilor defecte, apometrelor falsificate si proprietarilor care fură apă. Numai in acest nenorocit județ se petrece acest uriaș și nerușinat jaf. Ajunge!

  • Si mai e o chestie, aia care sa zicem ca din varii motive n-au declarat o luna, pe noi ne încarcă dar când aia își platesc luna viitoare noua nu aquavas ne mai da banii înapoi luați pentru ei
   Nici nu țin o evidenta, la fiecare plata când intri sa declari indecșii cel puțin 2m cubi sunt in plus „din oficiu”

  • Când birourile de la Agv sunt ticsite de lucrători care invârt 3 foi lunar și trebuie plătiți, furturile vor continua. De zeci de ani.
   Inițiativa dvs e bună, dar nu reușește nimeni-nimic.
   Singura soluție ar fi ca in semn de protest, niciun locatar din Vaslui să nu le achite facturile o lună-două. Banii păstrați la ei.
   Mafia lor e indestructibilă!

 9. Asta e una din probleme.
  OK, puneți contoare inteligente de citire a consumului, însă lăsați aceleași conducte vechi, și gata, ați rezolvat problema?

 10. Rușine și primarului Boroș in loc să rezolve problema cu apa,a fugit la bandiții de la PSD, așa de gândește el la problemele bârlădenilor,jos cu el la alegeri,acum a venit momentul să-i arătăm că nu suntem fraieri

 11. Și bârlădenii au același interes de a scăpa de jaful aquavas ,au salarii de nababi pe spatele nostru,și pina la urmă ce mare brânză fac,că doar nu fac producție și export să-și justifice salariile,a se vedea ce salariu au muncitorii de la aquavas și muncitorii de la rulmenți sau confecții,nemaivorbind de șefii de la aquavas cu salarii de sute de milioane pe spinarea amărâților, rușine să vă fie a pus dracul coada pe voi și jecmăniți oamenii simpli,am ajuns sa plătim mai mult la apă decât la curent

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.