Explozie de cazuri de Covid19 la Botoşani

♦ În decurs de doar 24 de ore, la Botoşani au fost înregistrate 20 de noi cazuri de îmbolnăviri de Covid19
♦ Judeţul a ajuns pe locul patru la nivel naţional în privinţa numărului de infectări

Ziua de ieri a marcat un nou record negativ pentru judeţul Botoşani în ceea ce priveşte numărul de îmbolnăviri cu covid. Astfel, nu mai puţin de 20 de botoşăneni au fost diagnosticaţi cu această afecţiune în decurs de doar 24 de ore. Asta a făcut ca judeţul Botoşani să depăşească judeţul Neamţ în clasamentul naţional, cu 941 de cazuri, ajungând, astfel, pe locul patru, după Suceava, Bucureşti şi Braşov, care a urcat foarte mult în ultimele săptămâni.

Practic, de la 1 iunie, când măsurile impuse de autorităţi s-au relaxat şi mai mult, la fel ca şi populaţia, care nu a mai văzut în coronavirus o ameninţare, cifrele au urcate ameţitor în judeţul Botoşani. Dacă pe 1 iunie se raportau 772 de bolnavi de Covid19, ieri au fost raportate 941 de cazuri. Adică aproape 10 noi cazuri în fiecare zi, în condiţiile în care alte judeţe au raportat 2-3 cazuri pe zi, sau chiar deloc.

Această creştere a făcut ca judeţul să depăşească Neamţul, care la aceeaşi dată de 1 iunie avea 883 de cazuri raportate, fiind atunci pe locul trei la nivel naţional. Locul Neamţului a fost, însă, luat de judeţul Braşov, care este, în acest interval de timp, un campion nedorit, având o creştere fulminantă, de la 752 de cazuri la 1.121 în 18 zile. De altfel, şi la intervalul 1-18 iunie Botoşaniul este pe locul 4 la nivel naţional, după Suceava, Braşov şi Bucureşti. ….https://www.monitorulbt.ro/prima-pagina/2020/06/19/explozie-de-cazuri-de-covid19-la-botosani/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ