spot_imgspot_img
7.5 C
Vaslui
26-feb.-2024

Explozie de culoare şi parfum la Rosariumul Grădinii Botanice din Galaţi. Peste 300 de soiuri de trandafiri

- Advertisement -

Peste 4.000 de trandafiri din peste 300 de soiuri pot fi admiraţi în grădina Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Galaţi. Rosariumul este unul dintre cele mai mari din ţară, având o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi.

Rosariumul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă“ din Galaţi a fost înfiinţat în anul 1997, iar de atunci a reuşit să deţină printre cele mai renumite şi extinse colecţii publice de tradafiri din România. Este vorba de 312 soiuri de trandafiri, la care se adaugă 13 specii de trandafiri sălbatici.

Rosariumul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă“ din Galaţi a fost înfiinţat în anul 1997, iar de atunci a reuşit să deţină printre cele mai renumite şi extinse colecţii publice de tradafiri din România. Este vorba de 312 soiuri de trandafiri, la care se adaugă 13 specii de trandafiri sălbatici. GALERIE FOTO „Structura Rosariumului a fost gândită pe o suprafaţă 30.000 de metri pătraţi. S-a dorit aclimatizarea unor soiuri de trandafiri care să fie adaptaţi pentru condiţiile climatice din zona Galaţi. Drept pentru care, achiziţiile s-au realizat din ţară, din Cluj. În special, de la domnul Ştefan Wagner, un renumit creator de soiuri de trandafiri, cunoscut la nivel naţional şi internaţional”, explică Paul Lupoae, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii şi unul dintre specialiştii Grădinii Botanice.

Citeste mai mult: adev.ro/rdp7r4

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.