22 C
Vaslui
02-iul.-2022

Explozie Zărnești. Fabrica de artificii nu avea autorizație, iar mai mulți angajați nu aveau contract de muncă

Două dintre victimele exploziei de la depozitul de artificii din Braşov nu aveau contracte individuale de muncă, iar un alt lucrător avea contractul de muncă suspendat, se menţionează într-un comunicat remis joi de Inspecţia Muncii.

Potrivit sursei citate, miercuri, 11 august 2021, în jurul orei 21:00, pe platforma Uzinei Mecanice Tohan – Zărneşti, într-unul din spaţiile aparţinând SC Temexon SA, amenajat ca magazie de lucru în care se desfăşurau activităţi privitoare la pregătirea unor materiale pirotehnice pentru organizarea unui foc de artificii, a avut loc o explozie soldată cu moartea unuia dintre cei 3 participanţi la procesul de muncă. Ceilalţi doi participanţi nu au suferit vătămări corporale.

„În vederea cercetării evenimentului, s-a constituit o comisie din care fac parte inspectori de muncă din cadrul Inspecţiei Muncii şi I.T.M. Braşov, care va cerceta acest eveniment sub aspectul împrejurărilor şi cauzelor producerii lui. Cercetarea în cazul acestui accident a demarat imediat după comunicarea evenimentului, măsurile dispuse şi sancţiunile aplicate urmând să fie comunicate după finalizarea cercetării”, se menţionează în comunicat.

Fabrica de artificii de la Zărnești nu avea autorizație de funcționare

Ca urmare a verificărilor, s-a constatat că spaţiul în care s-a produs evenimentul nu este autorizat de către I.T.M. Braşov ca spaţiu de depozitare a materialelor pirotehnice. …https://www.bzi.ro/explozie-zarnesti-fabrica-de-artificii-nu-avea-autorizatie-iar-mai-multi-angajati-nu-aveau-contract-de-munca-4248834?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here