spot_imgspot_img
spot_img
4.9 C
Vaslui
03-dec.-2023

Expoziție temporară la Bârlad: „Luna, o călătorie în timp”

- Advertisement -

FASCINANTA… LUNĂ!… Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad, invită bârlădenii sâmbătă. 25 noiembrie, să participe la vernisajul expoziției temporare: „Luna, o călătorie în timp”. Luna a fascinat oamenii de-a lungul timpului, satelitul natural al Pământului fiind unul dintre cele mai cunoscute și cercetate corpuri cerești.

Organizator este Dumitru Ciprian Vântdevară, Șef Serviciu Astronomie al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad. Activitatea se desfășoară în colaborare cu Observatorul Astronomic  „Victor Anestin”, din cadrul Complexului Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacău.  Cu prilejul acestei colaborări o partea din imaginile astronomice realizate la Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, vor fi expuse la Observatorul Astronomic din Bacău. Expoziția va fi deschisă spre vizitare până pe 15 ianuarie 2024.

„Prin intermediul acestei activități dorim să prezentăm publicului un scurt istoric al observării, fotografierii, studierii și explorării Lunii. Luna a fost privită încă din cele mai vechi timpuri, apoi observată prin instrumente astronomice, fotografiată de pe Pământ și din spațiu de către sateliți, dar și studiată de pe suprafața ei de către sonde, rovere, și în misiuni cu echipaj uman. Luna fiind singurul corp ceresc care a fost vizitat de către oameni în cunoscutele misiuni spațiale Apollo. Expoziția cuprinde pe lângă panourile informative și replica celebrului telescop a lui Galileo Galilei, primul om care a folosit un telescop, cu care a privit cerul. Galileo o observat și desenat Luna, privind prin telescopul său. În cadrul acestei expoziții vizitatorii vor putea admira și o machetă 3D a Lunii, cu locurile de aselenizare evidențiate”, a precizat muzeograful bârlădean Dumitru Ciprian Vîntdevară, Șeful serviciului de Astronomie din cadrul muzeului bârlădean.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.