Fracțiunea lui Boroș din PNL, acuzații de fake! Stolojan merge mai departe și însărcinează PNL Vaslui să organizeze alegerile la Bârlad

EXCLUSIVITATE… Iată documentul semnat și olograf de Teodor Stolojan, președintele Comisiei de Organizare a Congresului (COCON) PNL, organismul de la nivel central însărcinat cu organizarea alegerilor, prin care i se cere PNL Vaslui să se implice în organizarea  scrutinului de la Bârlad, după ce termenul de 24 de ore din adresa de ieri, adresat Biroului Politic al Organizației PNL Bârlad, s-a scurs. BPL-ului i se cerea formarea unei comisii cu câte un membru din partea fiecărui candidat pentru noile alegeri. Un alt lucru inedit, petrecut la Bârlad, vine din partea unui membru BPL, Daniel Buzamăt, care cere un audit financiar la PNL Bârlad, aflat sun conducerea lui Boroș.

Saga alegerilor din Organizația Municipală PNL de la Bârlad continuă. Deși “eroul” Dumitru Boroș se luptă să convingă auditoriul că alegerile în care a fost ales cu 88 de voturi în funcția de președinte pentru următorii patru ani nu sunt anulate, Comisia de Organizare a Congresului (COCON) PNL își continuă treaba. Ieri, Vremea Nouă a prezentat în exclusivitate documentul prin care Cocon le comunica liberalilor bârlădeni “că în conformitate cu prevederile art.14 din ROLJ, neîndeplinirea formalităților de convocare a CCL Bârlad duce la sancțiunea nulității lucrărilor” și mai mult le solicita și convocarea BPL în termen de 24 de ore, pentru înființarea unei comisii de organizare a alegerilor la nivelul organizației, respectând prevederile deciziei COCON nr. 05 din 08 iunie 2021”. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, COCON a luat o altă decizie și anume a însărcinat Comisia de Organizare și Desfășurare a alegerilor PNL Vaslui să se ocupe în continuare de alegerile de la Bârlad. Iată adresa prin care COCON, prin vocea președintelului Teodor Stolojan, comunică PNL Vaslui că “neîndeplinirea formalităților de convocare a CCL duce la sancțiunea nulității lucrărilor reuniunii” din 16.06.2021. Acest document este semnat și olograf de fostul premier al României, fiindcă ieri documentul prezentat în cotidianul Vremea Nouă prin care se constata nulitatea alegerilor era considerat a fi un fake de facțiunea Boroș din PNL Bârlad.

Prin urmare, Comisia de Organizare și Desfășurare a alegerilor PNL Vaslui a decis organizarea alegerilor la Bârlad pe data de 22.06.2021, după ce toate contestațiile vor fi analizate și soluționate. Este vorba de cele peste 90 de petiții prin care membrii PNL aflați în baza de date și cu cotizațiile la zi cer să fie lăsați la vot.

Iată documentul prin care Stolojan cere organizației județene să facă alegerile la Bârlad, considerând că reuniunea din 16.06.2021 este lovită de nulitate

Așadar, acest document oficial și semnat (așa cum și-a dorit facțiunea revoluționară), încheie șaga acestui războinic Boroș. La Bârlad nu este prima dată când luptele interne răbufnesc în spațiul public. Să ne amintim momentul în care Dionisie Lefter a fost îndepărtat de la candidatura în alegerile locale din 2016 și înlocuit de Dumitru Boroș, acesta fiind la acel moment demisionar din PNL. Și atunci a ieșit cu supărare, mai ales că tocmai fuzionase PNL cu PD, iar cumva independentul Boroș venise pe aripa lui Dan Marian care activa în PD. Propunerea lui Lefter venise din partea liberalilor conduși de Elena Monu. Apoi au urmat alegerile interne cu scandal în aprilie 2017, în care de data aceasta s-a înfruntat Daniel Olteanu cu Dumitru Boroș, scandal care a degenerat în cele din urmă cu părăsirea partidului de către Olteanu care era și deputat de Vaslui. Și atunci a fost nevoie de un organism de la București, CODA, care să arbitreze alegerile. Olteanu a semnalat același tip de problemă, cu membrii ale căror cotizații erau plătite la zi și nu au fost lăsați să voteze. Ca o curiozitate, răspunsul la plângerea fostului deputat la comisia de Onoare și Arbitraj din 2016, prin care contesta alegerile, nici astăzi nu a mai fost dat. Din acest motiv s-a înființat această comisie, COCON, care să rezolve în timp real contestațiile și petițiile și să găsească soluții pentru a nu bloca alegerile. Cum termenul de 24 de ore s-a scurs, iată că COCON trimite următoarea adresă la Comisia de Organizare și Desfășurare a alegerilor PNL Vaslui, cu următorul conținut. Și pentru ca “tonomatele de presă” ale lui Boroș să nu mai acuze că documentele interne sunt un fake, președintele COCON, Teodor Stolojan, le-a și semnat olograf, înainte de a le trimite. Iată ce scrie în documentul dat către Organizația Județeană PNL: “Având în vedere că există contestații în legătură cu reuniunea CCL Bârlad, ce a avut loc în data de 16.06.2021, prin care se reclamă nerespectarea Statului și ROLJ, vă rugăm să analizați aceste sesizări, ținând  cont că, în conformitate cu art. 14 din ROLJ, neîndeplinirea formalităților de convocare a CCL duce la sancțiunea nulității lucrărilor reuniunii”. Cu alte cuvinte COCON nici măcar nu a considerat că au fost alegeri cu vreun rezultat ce trebuie anulat și a numit evenimentul, unde Boroș a obținut 88 de voturi, drept o “reuniune” ale cărei lucrări sunt nule. Pentru a fi fost finalizate acele alegeri, procesele verbale trebuiau contrasemnate de secretarul general al BPJ Vaslui, conform deciziei date de Comisia de Organizare și Desfășurare a alegerilor PNL Vaslui. De aceea alegerile lui Boroș au devenit o “reuniune” pentru membrii COCON.

Se cere audit financiar la PNL Bârlad, după ce Boroș a spus că oamenii care nu au fost primiți la alegeri, deși aveau chitanțe cu plata la zi a cotizației, figurau cu datorii mai vechi

Daniel Buzamăt

Un membru BPL Bârlad, Daniel Buzamăt, cere un audit financiar la Organizația Municipală Bârlad, după ce Dumitru Boroș a explicat că oamenii care nu au fost primiți la așa zisele alegeri aveau datorii la partid mai vechi, chiar dacă fluturau chitanțe sau ordine de plată on-line. “Erau chitanțe tăiate de organizația PNL Bârlad prin care, de exemplu, se certifica plata cotizațiilor pe perioada iulie 2020 – iunie 2021. Acest membru nu a fost trecut pe convocator fiindcă i s-a găsit că are o datorie mai veche, de exemplu, din 2018, la plata cotizației. Eu știu că, atunci când îți plătești cotizația, ți se ia datoria cea mai veche și, din aproape, în aproape, dacă omul nu are toți banii, ajungi la zi, ca la Asociația de Proprietari. De aceea, eu cer o corelare a gestiunii acestor chitanțiere cu situația financiar-contabilă de la Organizația Județeană. Fiindcă acolo noi avem personalitate jurudică și ei emit chitanțierele și tot ei au controlul banilor. Noi, la Bârlad, nu avem nimic. Nici nu știm dacă banii încasați au fost justificați cu toții sau ce s-a făcut cu ei. Fiindcă acum, uitați-vă și dumneavoastră, lumea spune că a dat banii, iar domnul Boroș zice că nu! Deci, un audit vine să aducă lumină în această situație, care acum pare fără ieșire. Să știm și noi ce datorii mai trebuie plătite, ca să putem merge la vot”, a spus Daniel Buzamăt.
9 COMENTARII

 1. Idiotule de ziarist care ai scris articolul, corect este “factiunea” și nu “fractiunea”.
  Timofticiuc, mai da afara din analfabeții tai, sau scolarizeaza-i.
  Asta dacă nu ai ai scris tu insuți titilul. :)))

 2. Asa e la PNL. Cand avem un primar care a batut de doua ori PSD-ul incepem sa-l contestam De ce oare. Si aducem o fosila care nu a facut nimic pentru PNL decat sa dezrteze la greu sa se duca la Basescu sa arbitreze. Si-l amintim pe nulitatea Olteanu ca nu a primit raspuns. Totul ca un expirat ca Orban sa castige si sa dea apa la moara pentru interesele lui tuturor. La ora actuala Catu este singurul care pote primeni acest partid ca sa nu se petreaca ce s-a intamplat cu taranistii.

  • Draga Bil, ai mare dreptate numai ca ai incurcat taberele! Intr-adevar Mitica a batut de DOUA ori palma cu PSD (prima data cand a fost membru al acestui partid si a doua oara cand a fost alesa cea care trebuia sa ii fie fina, Roxana Feraru, ca viceprimar din partea PSD). Asta ca sa nu mai amintim de faptul ca directorul tehnic al primariei este ruda de sange cu seful pesedistilor din Barlad iar nevasta acestui drector lucreaza la Spital.
   In ceea ce il priveste pe “expiratul de Orban”, cum ii spui tu, maretul Mitica siprietenul sau Arcaleanu, sunt cei care i-au declarat “love forever” lui LUCOVID.

 3. Sa vada si primarul ce șarpe a tinut la piept!Traseistul ăsta de Buzamăt ,dintr-un milog a ajuns sa facă legile in PNL Barlad.Daniel Onofrei ar trebui sa gandeasca ca urmatorul tradat va fi el.

LĂSAȚI UN MESAJ