11.5 C
Vaslui
05-oct.-2022

FALIMENTUL Apaterm aruncă Galaţiul în aer! Mii de DATORNICI riscă să ajungă ÎN STRADĂ

- Advertisement -

* Falimentul Apaterm „îmbogăţeşte” oraşul cu peste 500 de noi şomeri * Mii de gălăţeni datori la întreţinere riscă să ajungă în stradă, executaţi silit de firmele specializate * Reprezentanţii Apaterm spun că vor furniza în continuare apă caldă şi căldură atât timp cât parametrii CET o vor permite

O bombă socială este pe cale să explodeze în Galaţi! Oraşul se va „îmbogăţi” cu peste 500 de şomeri, iar mii de persoane datoare la întreţinere riscă să ajungă în stradă, executate silit de firmele specializate, care nu vor avea milă, cel puţin aşa anticipează primarul municipiului Galaţi, Marius Stan.
Mai grav, fără achitarea facturilor, nici Calorgal nu va avea viaţă lungă şi poate împărtăşi soarta Apaterm, care a intrat ieri în faliment, cu girul a două instanţe. După Tribunal, a venit rândul Curţii de Apel să decidă moartea societăţii de distribuţie a căldurii şi apei calde. Ieri, magistraţii instanţei de control au stabilit că decizia Tribunalului a fost corectă.
Reamintim că, pe 15 ianuarie, Tribunalul a spus clar că Apaterm intră în faliment din cauză că nu a respectat planul de reorganizare în ceea ce priveşte achitarea datoriilor. Falimentul a fost cerut de SC Electrocentrale, care de această dată a câştigat războiul.
Aflată, la rândul său, în reorganizare, Electrocentrale a motivat în acţiunile din instanţă că a fost adusă în această situaţie din cauza faptului că Apaterm nu i-a achitat căldura dată oraşului. Electrocentrale a mai solicitat „decesul” Apaterm în urmă cu doi ani. Tribunalul i l-a acordat atunci, dar Curtea de Apel Bucureşti a amendat soluţia, întorcând Apaterm la statutul de intrată în reorganizare, dându-i astfel încă o şansă.
Tot pe 15 ianuarie, magistraţii au decis şi „calendarul falimentului”, care va fi pus în practică de lichidatorul CC Insol SPRL, Filiala Galaţi. După ce a dispus dizolvarea societăţii în cauză, judecătorul a dispus ca, până pe 28 februarie, Apaterm să predea întreaga gestiune către lichidator. Tot acesta urmează să primească tabelul definitiv al datoriilor, dar şi lista cu noile creanţe apărute în cursul celor aproape patru ani de reorganizare. De asemenea, s-a dispus şi sigilarea bunurilor Apaterm.

sursa: http://www.viata-libera.ro/politica-administratie/65187-decizie-definitiva-a-curtii-de-apel-bomba-sociala-apaterm-a-explodat

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.