spot_img
27.7 C
Vaslui
22-iul.-2024
spot_img

FALIMENTUL UNEI AFACERISTE PENALE

- Advertisement -

ATENTIE, APROAPE FALIMENTARÃ… Vremuri grele pentru patroana de la Iris Company, Maricica Iovitã. Implicatã în mai multe procese, Iovitã nu mai stie cum sã-si rezolve problemele financiare, fiind la un pas de a-si închide afacerile. În cursul zilei de astãzi, Iovitã ar trebui sã aparã în douã procese, unul la Vaslui si celãlalt la Bucuresti, ambele importante pentru viitorul si, mai ales, libertatea sa. La Bucuresti, la Înalta Curte de Casatie si Justitie, “patroana pâinii” va trebui sã explice procurorilor anticoruptie si judecãtorilor de ce a dat spagã pentru a-l înfunda pe omul de afaceri Adrian Porumboiu, în timp ce magistratii din Vaslui vor trebui sã decidã cui apartine un teren de câteva hectare, asupra cãruia Iovitã spune cã are toate drepturile, dar pentru care nu are niciun act doveditor. Nici Uniunea Europeanã nu o iartã pe patroanã, aceasta fiind într-un proces cu un constructor, care îi cere aproape zece miliarde de lei, pentru lucrãri efectuate prin Sapard, însã nedecontate. De parcã toate necazurile nu ar fi de ajuns, de câteva sãptãmâni, mai multe bãnci la care Iris Company are conturi s-au trezit cu cereri de blocare a tuturor disponibilitãtilor, spre disperarea afaceristei!

Astãzi, la Înalta Curte de Casatie si Justitie, va avea loc un nou termen în dosarul de coruptie în care Maricica Iovitã este inculpatã, alãturi de fostul procuror anticoruptie, Ioan Ciofu. Dosarul 745/1/2007 are ceva vechime la instanta supremã din România, astfel cã judecãtorii vor trebui sã ia o decizie, cât mai curând posibil, în ceea ce priveste gradul de vinovãtie al inculpatei Iovitã, dar si cel al fostului procuror Ciofu. Un proces pe care cei doi inculpati, folosindu-se din plin de bresele din sistemul juridic românesc, l-au tot lungit în ultimii ani. La ultimul termen, în iunie a.c., Iovitã i-a implorat pe judecãtori s-o lase sã plece din tarã, însã interdictia nu i-a fost ridicatã. Pentru fapta lor, având în vedere cã a mituit un procuror anticoruptie pentru a fabrica un dosar unui om de afaceri concurent, Iovitã si Ciofu riscã sã stea ani buni dupã gratii, timp în care vor medita asupra a ceea ce au fãcut. Nu este singura problemã a lui Iovitã. Aceasta a fost datã în judecatã de o firmã din Ploiesti, care i-a executat o lucrare prin proiect Sapard, si cãreia patroana-inculpatã a “uitat” sã-i mai achite în jur de zece miliarde de lei vechi. Ieri, la Tribunalul Bucuresti, judecãtorii au audiat stupefiati modul în care au fost primiti expertii tehnici trimisi de instantã la Bârlad, cãrora Iovitã nu le-a permis sã treacã de poarta fabricii, pentru a evalua lucrãrile. Desi a primit prin Sapard peste 30 de miliarde de lei vechi pentru modernizarea morii din Bârlad, Maricica Iovitã a achitat constructorului doar 22 de miliarde, restul de bani intrând parcã într-o gaurã neagrã. “Nu se poate asa ceva. Este pentru a doua oarã când aceastã doamnã Iovitã refuzã sã primeascã în fabricã expertii tehnici desemnati de instantã”, ne-a spus, asearã, patronul firmei din Ploiesti.

Iovitã, la ce proces mergi? La Bucuresti sau la Vaslui?

Tot astãzi, la Vaslui, se va desfãsura un proces în care Iovitã îsi pune mari sperante. Maricica Iovitã l-a dat în judecatã pe fostul sãu director, Dan Profir, cerându-i un teren care este în proprietatea acestuia, desi patroana nu are niciun act care sã dovedeascã acest fapt. Culmea, este acelasi teren pe care cuplul Iovitã-Dulute îl negau într-un alt proces, cu ani de zile în urmã, sustinând cã este în posesia lui Profir. Lovitura de gratie pentru patroana penalã a venit din partea Finantelor vasluiene, care i-au blocat conturile lui Iovitã, pentru datorii foarte mari la bugetul de stat. Finantele publice vor sã o execute pe Iovitã si sã-i scoatã afacerea la vânzare, existând deja precedentul cu Petromidia, unde toate activele au fost sechestrate. Nici bãncile nu au stat cu mâinile în sân. Pentru credite neachitate la timp, bãnci ca Romexterra Bank sau Pyraeus Bank, au început executarea bunurilor SCMP Iris Company. Au fost scoase la vânzare tot felul de bunuri, inclusiv moara de la Bârlad, Panificatie II sau sedii în care aceasta îsi desfãsoarã activitatea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.