spot_imgspot_img
11.9 C
Vaslui
13-apr.-2024

Falsul preot arestat pentru că aduna bani în numele unui cult religios nerecunoscut legal susține că este o victimă

- Advertisement -

Tânărul de 21 de ani care pretindea că este preot cerea donaţii de la oameni ca să ridice o biserică în numele Patriarhiei Ortodoxe a Naţiunilor, o structură bisericească nerecunoscută de autorităţi.

Tribunalul Galați a înlocuit arestarea preventivă cu măsura controlului judiciar pentru 60 de zile în cazul lui Ionuț Chiriță, un tânăr de 21 de ani judecat pentru înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi exercitarea fără drept a unei profesii.

Decizia a fost luată pe 30 august și este definitivă. Anchetatorii îl acuză pe tânăr că cerea donaţii de la oameni ca să ridice o biserică în numele Patriarhiei Ortodoxe a Naţiunilor, o structură bisericească nerecunoscută de autorităţi.

Ionuţ Chiriţă a intrat în vizorul poliţiştilor în ianuarie 2021, când a fost prins mergând cu Boboteaza, deşi nu era preot. El le-a prezentat anchetatorilor o diplomă falsă, emisă de aşa numita Patriarhie Ortodoxă a Naţiunilor, care atestă că a devenit preot începând cu data de 20 iulie 2019, iar aceasta este semnată de „Arhiepiscopul şi Mitropolitul Ioan” din cadrul Mitropoliei Moldovei…https://adevarul.ro/stiri-locale/galati/falsul-preot-arestat-pentru-ca-aduna-bani-in-2201716.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.