spot_img
18.7 C
Vaslui
25-iun.-2024
spot_img

Familia Alinei Ciobanu a contestat decizia Tribunalului Constanța și cere o pedeapsă mai aspră

- Advertisement -

DECIZIE… Familia Alinei Ciobanu, tânăra ucisă vara trecută de cea mai bună prietenă, a contestat decizia Tribunalului Constanța. Mama, mătușa și frații acesteia consideră că pedeapsa de 15 ani, primită de Loredana Atănăsoaie, cea care i-a luat viața, este prea mică. “Având în vedere pericolul social extrem de ridicat al inculpatei, modalitatea în care au fost săvârșite faptele, precum și potențialul său criminogen, sperăm ca instanța de apel să mai adauge cîțiva ani la pedeapsa rezultantă de 15 ani și trei luni”, a declarat avocatul Florin Răican, unul dintre cei doi reprezentanți ai familiei Alinei Ciobanu.

De asemenea, acesta a explicat că a cerut instanței de apel “reindividualizarea pedepsei” aplicate Loredanei: „Am atacat cu apel Sentința penală nr. 148/10.04.2024 pronunțată de Tribunalul Constanța în dosarul nr. 7667/118/2023 și am solicitat reindividualizarea pedepsei aplicate inculpatei Atănăsoaie Loredana în sensul aplicării unor pedepse orientate către maximul special prevăzut de lege pentru toate cele cinci infracțiuni reținute în sarcina acesteia (omor, furt calificat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, operațiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar, acces ilegal la un sistem informatic. Având în vedere că aceste infracțiuni au fost recunoscute doar formal, după prezentarea unor dovezi de necombătut, având în vedere pericolul social extrem de ridicat al inculpatei, modalitatea în care au fost săvârșite faptele, precum și potențialul său criminogen, sperăm ca instanța de apel să mai adauge cîțiva ani la pedeapsa rezultantă de 15 ani și trei luni. Astfel, ne vom apropia de o pedeapsă între 18-19 ani de închisoare, pedeapsă ce ar fi mai potrivită în raport cu materialul probator existent la dosarul cauzei. Precizez că apelul se va judeca la Curtea de Apel Constanța în complet format din doi judecători”, a explicat avocatul Florin Răican.

75.000 euro daune morale pentru mama Alinei Ciobanu

Reamintim că Loredana Atănăsoaie a fost condamnată de Tribunalul Constanța la 12 ani și șase luni de închisoare pentru că a omorât-o pe prietena ei, Alina Ciobanu. La această pedeapsă s-au mai adăugat cîțiva ani pentru celelalte infracțiuni comise: un an și șase luni pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat (n.r. a furat 2000 lei de pe cardul Alinei Ciobanu), trei ani pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos (n.r. a folosit cardul prietenei sale) și nouă luni pentru săvârșirea infracțiunii de acces ilegal la un sistem informatic (n.r. a vorbit cu iubitul Alinei de pe telefonul acesteia). Instanța a hotărât să contopească pedepsele enumerate mai sus, astfel că Loredana Atănăsoaie a fost condamnată la 15 ani și trei luni de închisoare. Potrivit hotărârii Tribunalului Constanța, Loredana Atănăsoaie va trebui să plătească mamei Alinei Ciobanu daune morale în valoare de 75.000 euro: “Admite în parte acțiunea civilă formulată de partea civilă Anăcuță Paulina (n.r. mama Alinei Ciobanu) și obligă pe inculpata Atănăsoaie Loredana Ionela la plata către aceasta a sumei de 75.000 de euro (în echivalentul în lei la cursul oficial al B.N.R. la data plății) cu titlu de daune morale”. De asemenea, potrivit documentului, Loredana Atănăsoaie a fost obligată la plata către stat a sumei de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. cat dureaza frate un proces ? a omorito cu sange rece ce i asa mare tam tam ? direct 25 de ani cu executare
    daca era victima fata unui militian in prima luna primea pe viata ,dar na avocatii o lungesc ca sa si primeasca banii de la familie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.