spot_imgspot_img
spot_img
8.8 C
Vaslui
03-dec.-2023

Familia Buzatu a rămas fără “banii de pe porci și cireșe”. Procurorii DNA i-au confiscat

- Advertisement -

PE MINUS… Noi declarații incredibile despre familia Buzatu. Dacă în urmă cu o săptămână senatoarea Gabriela Crețu povestea că Dumitru Buzatu a făcut avere din prășit și strâns fânul, acum fiul celor doi a spus pentru ziarul Libertatea că tatăl său vindea porci și cireșe, iar banii îi strângea. La perchezițiile din ziua flagrantului, procurorii DNA au găsit mai multe sume de bani, însă nu de o valoarea foarte mare. Acestea au fost ridicate împreună cu două laptopuri. „Procurorii au ridicat sume foarte mici de bani, sume de la firma tatălui meu, care se aflau în biroul firmei, gen bani de pe cireșe, bani de pe porci. Niște sume de genul sutelor sau miilor de lei. Toate notate cu proveniența. Au ridicat câteva mii de lei în total, dar defalcate, erau cu plicuri scrise. Scria bani de pe cireșe și suma se afla în plic. Bani de la porci și suma se afla în plic, crescuse tata niște porci”, a declarat Tudor Buzatu pentru ziarul Libertatea.

Procurorii DNA au mai ridicat, potrivit sursei citate, și două laptopuri. „Un laptop funcțional și un laptop stricat aparținând firmei tatălui meu care are sediul social și sediul fizic în anexa agricolă de la Mărășeni”, a mai adăugat Tudor Buzatu. Înainte de perchezițiile din satul Mărășeni, procurorii au mers la casa din zona Copoului, pentru că acolo are Dumitru Buzatu domiciliul în buletin. Tudor Buzatu a spus că el a primit casa de la părinții săi prin donație: „A fost casa comună când erau căsătoriți, mi-au donat-o ambii. Nu au mai făcut partaj, la momentul divorțului. Procurorii nu au dorit să facă percheziții, au întrebat de Dumitru Buzatu. Li s-a spus că nu locuiește acolo și evident că aveau această informație. M-a sunat doamna Crețu, am vorbit telefonic cu unul dintre domnii comisari sau cine era acolo, am întrebat dacă îi pot ajuta cu ceva, dacă au nevoie de mine să vin. Mi-au spus că nu. I-au dat un proces-verbal doamnei Crețu că ei au fost la adresa respectivă și au plecat. Nu au intrat”, a dezvăluit Tudor Buzatu pentru Libertatea.

La percheziții, Tudor Buzatu a venit cu o mașină marca Porsche Macan, a cărei valoare depășește 50.000 euro.

De asemenea, Tudor Buzatu a ținut să clarifice că familia sa nu are o vilă de peste 500 de mp, ci o anexă a fermei, care este folosită ca o casă: „Nu are o vilă de 528 mp. El o folosește pe post de casă, dar este o anexă a fermei agricole. Sunt birourile fermei, cum ar veni. Toată presa a vehiculat că este o vilă de 528 mp, este o hală în care ține cereale și crește porci. Nu este o vilă. El acolo locuiește de zece ani. Nu a scris în declarația de avere că sunt case de locuit. Aia pe care o tot vehiculează presa cu 500 mp este o hală. Nu există casele acestea, unde sunt? Sunt sigur că o să confirme și autoritățile statului”, a spus Tudor Buzatu pentru Libertatea.

Tudor Buzatu: „Ce socoteală să îi cer tatălui meu?”

Întrebat dacă toată această situație i-a afectat cariera politică, acesta a spus: „Cred că a fost un gest politic corect din partea partidului, nu știu dacă a fost corect față de mine. Partidul trebuia să se protejeze de ceva care îl putea afecta foarte mult, de un scandal. Eu m-am supus dorințelor partidului. Am rămas simplu membru”, a mai spus fiul fostului șef CJ pentru Libertatea. Totodată, acest a spus că nu poate să își judece tatăl: „Eu nu pot să-l judec pe tatăl meu, e relația între un fiu și un tată. Nu pot să-l judec prin prisma unui fapt, chiar dacă se va dovedi că e real. S-a încheiat relația politică, nu mai e șeful meu. Nu îi mai pot cere socoteală că m-a afectat în cariera mea politică sau nu. Ce socoteală să îi cer tatălui meu?”, afirmă Tudor Buzatu în declarația pentru Libertatea.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.