spot_img
25.5 C
Vaslui
18-iul.-2024
spot_img

FAMILIA CONDUCÃTOARE

- Advertisement -

Fiul lui Dumitru Buzatu, „ales” presedintele Organizatiei TSD Vaslui

DINASTIA BUZATU Tatãl – presedinte al Consiliului Judetean si presedinte al organizatiei PSD, mama – senator USL, fiul – presedinte al organizatiei judetene de tineret. Vorbim de familia Buzatu care, de sâmbãtã, a ajuns sã controleze toate structurile politice si administrative ale judetului, inclusiv cele parlamentare. Asta, dupã ce Tudor Buzatu, unicul fiu al familiei, a ajuns presedinte al organizatiei judetene de tineret al PSD, Tineretul Social Democrat (TSD), ales în unanimitate de tinerii pesedisti. O alegere supervizatã de mâna dreaptã a deputatului Adrian Solomon, presedintele executiv, cel care s-a asigurat cã niciun junior nu va crâcni în fata sa. Interesant este cã, la momentul alegerii, a asistat si Gabriela Cretu, mama proaspãtului presedinte la tineret. Surse din partid sustin cã Miticã Buzatu i-ar fi impus fiului sãu sã candideze la sefia organizatiei de tineret, pentru a-i lãsa mostenire si organizatia judeteanã, peste câtiva ani, desi juniorul nu recunoaste asta: „Tata m-a sfãtuit sã nu candidez, însã colegii mei de la organizatia de tineret au insistat sã intru în luptã”.

Deputatul Solomon a condus cu mânã forte sedinta de sâmbãtã, a organizatiei judetene de tineret, TSD Vaslui. Initial, s-a crezut cã vor fi mai multi candidati pentru functia de presedinte, printre numele vehiculate fiind si cel al liderului de la organizatia municipalã Vaslui, Dragos Cazacu, un apropiat al presedintelui Dumitru Buzatu. Unii dintre tinerii pesedisti au vrut sã iasã în evidentã cu orice pret, cum au fost juniorii de la TSD Husi, condusi de Sergiu Boieru, care au venit cu papioane tricolore la gât, fãcând senzatie printre ceilalti participanti.

Tudor Buzatu a alergat de unul singur cãtre functia de presedinte

Dupã aproape douã ore de discutii sterile, mai mult sau mai putin politice, a venit momentul alegerilor. Atunci, s-a anuntat cã existã un singur candidat la functia de presedinte, Tudor Buzatu, care emotionat se plimba prin salã si strângea mâinile colegilor sãi. La momentul alegerii, de fatã a fost si fiica lui Tudor, Eva, care a acaparat toatã sedinta, fiind plimbatã de apropiatii familiei. Cum cere protocolul, Tudor Buzatu a încercat sã-si facã o prezentare în fata celor 150 de delegatia la Conferinta de alegeri a Tineretului Social Democrat. „Bunã ziua! Mã numesc Tudor Buzatu, am 28 de ani si sunt absolvent de sociologie. Sunt angajat al Centrului de Afaceri de la Vaslui si membru în acest partid din 2008. Experienta mea ca politician nu am luat-o din cãrti, ci din multele campanii la care am participat. Dar, sã reiau discursul meu. Dragi colegi si dragi profesori (în fatã, pe primul rând se aflau doamna senator Gabriela Cretu, mama sa, alti profesori din organizatia de seniori, n.r.). Pentru mine azi e prima zi de scoalã, dar nu în clasa I-a, sunt în clasa a II-a. Suntem colegi de clasã si cred în acest sentiment de colegialitate, de echipã. Aici, ne educãm, pentru a fi mai târziu membri în marea echipã a PSD. Am început împreunã lupta de clasã în echipa TSD si vrem sã continuãm împreunã, am fost putini oameni, din care o parte au plecat spre organizatia de seniori. Dorinta mea este simplã: vreau sã-i apropii pe cei din Bârlad de cei din Vaslui, pe cei din Husi de cei din Murgeni si tot asa. Vreau sã disparã disputele din organizatiile teritoriale si apartenenta unora sau altora dintre colegii nostri la o anumitã zonã a judetului. Fiind acum în clasa a II-a, pot sã spun cã nu vor fi nici corigenti, nici repetenti. Noi vom spune lucrurilor pe nume”, a explicat Tudor Buzatu. În primul rând, mama acestuia, Gabriela Cretu era extrem de multumitã de discursul fiului, desi din când în când butona la Ipad-ul cu care venise la sedintã. „Mi-ar fi plãcut sã nu alerg singur. Probabil, am fost singurul curajos”, a spus Tudor Buzatu, în discursul sãu, însã nu stim cât de mult i-ar fi plãcut sã fi fost alegeri corecte, la care sã fi fost mai multi candidati si nicio presiune din partea organizatiei de seniori.

O grea mostenire? Mai degrabã o trambulinã spre functii de viitor…

Noul presedinte a mai vorbit de „greaua mostenire” pe care a primit-o, desi declaratia a fost mai mult o amabilitate, decât realitatea. TSD Vaslui numãrã peste 3.000 de membri, fiind o fortã în cadrul organizatiei judetene. „Eu nu stiu dacã voi reusi sã-mi depãsesc pãrintii, sã întrec realizãrile lor, mi-as dori sã fac mãcar ceea ce au fãcut ei. Noi suntem TSD”, a încheiat Tudor Buzatu, care a fost ales în unanimitate de juniorii din PSD, prin ridicarea mâinii si nu prin buletine de vot, cum se fãcea de obicei. Adrian Solomon, presedintele executiv al PSD Vaslui, numãrul doi în partid dupã Miticã Buzatu, si-a luat si el partea de la aceste alegeri. Finul sãu, Marius Chitiga, a fost ales pe postul de presedinte executiv al TSD Vaslui. Nu se putea altfel, pentru cã de ani de zile în PSD este o adevãratã cumetrie politicã, în care doar rudele celor din fruntea partidului au sanse pentru a prinde un post de conducere, în timp ce restul stau pe margine si asteaptã firimiturile de la masa bogatilor. De data aceasta, familia Buzatu (Dumitru Buzatu, presedinte PSD si al Consiliului Judetean, Gabriela Cretu – senator USL, fost europarlamentar, Tudor Buzatu – presedinte TSD) a demonstrat cã face si desface toate cãrtile în politica judeteanã si în administratia publicã localã, fiind greu de „detronat” din posturile pe care le detine.

Interviu Tudor Buzatu: „Da, e moral sã candidez si sã câstig. Tatãl meu m-a sfãtuit sã nu intru în aceastã luptã”

La final, la momentul interviurilor, Tudor Buzatu a fost întrebat dacã este moral ca, având în vedere cã pãrintii sãi conduc organizatia judeteanã a PSD, fiul sã fie si el ales într-o functie de conducere la tineretul social-democrat. „Eu activez în aceastã organizatie dintotdeauna, practic am crescut în sediul PSD. Da, este moral sã candidez, nu vãd nicio problemã, pãrintii mei mi-au influentat viata si destinul politic, tata chiar m-a sfãtuit sã nu candidez pentru aceastã functie, însã colegii m-au sustinut si de aceea am decis sã intru în luptã”, a spus Tudor Buzatu. „Eu sunt mândru cã sunt fiul pãrintilor mei. Oamenii au ales dupã cum au crezut, nu am fost pus în functie de cãtre tatãl meu, am fost ales de colegii de partid. Nu au mai existat familii de politicieni în România? Nu suntem noi la nivelul familiilor istorice din România, însã mã mândresc cu ceea ce a realizat familia mea în politicã”, a mai adãugat proaspãtul presedinte al TSD. Ciprian Trifan, fostul presedinte al Tineretului Social Democrat, ajuns între timp pe postul de secretar executiv, crede cã Tudor Buzatu, care l-a înlocuit pe aceastã functie, îsi va duce sarcina la bun sfârsit. E un moment de bucurie, a spus Trifan, „pentru cã în urma mea rãmâne ceva, o organizatie puternicã. Cred cã Tudor Buzatu va face ca organizatia TSD sã fie tot mai puternicã”. Pentru ca ascensiunea politicã a tânãrului Buzatu sã fie cât mai rapidã, colegii din organizatia de tineret i-au dat un cec în alb pentru un post de vicepresedinte la nivel national al TSD. Depinde ce sfori va trage tatãl sãu, dar este de presupus cã nu va fi foarte greu sã prindã o astfel de functie…

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.