Familia de „traci” din Timiș și-a pierdut copiii pentru că îi obliga să doarmă în cort. Reacția tatălui când a primit vestea. VIDEO

Doi soți din Timiș care spun că, de fapt, sunt traci și își trăiau viața potrivit obiceiurilor poporului antic, și-au pierdut copiii, aceștia fiind luați în plasament de către stat ca urmare a unei sentințe judecătorești.

Protecția Copilului a intervenit în urma numeroaselor sesizări venite de la vecinii care spuneau că cei doi copii ai cuplului nu erau îngrijiți și erau puși să doarmă într-un cort, deși era foarte frig.

Joi, angajații de la Protecția Copilului s-au dus în localitatea de lângă Lugoj pentru a lua copiii, însă operațiunea s-a transformat într-un circ incredibil, fiind necesară intervenția jandarmilor.

Cei de la Direcția pentru Protecția Copilului au prezentat mai întâi părinților decizia hotărârea judecătorească prin care cei mici erau luați din îngrijirea lor. Tatăl copiilor nici nu a vrut să audă de acest lucru și a început să îi amenințe pe jandarmi, după care s-a baricadat în casă alături de cei mici.

Forțele de ordine au spart o ușa, au intrat în casă și au folosit și spray-uri lacrimogene pentru a-l liniști, potrivit lugojinfo.ro.

Până la urmă, după o intervenție care a durat mai bine de două ore, copiii au fost preluați de autorități, iar în continuare vor ajunge, cel mai probabil, în grija unor asistenți maternali.

Părinții copiilor s-au întors anul trecut din Danemarca, „acasă, în Tracia”

Cei doi soți au mai fost în atenția autorităților și anul trecut, când s-au întors în țară. Ajunși la punctul de frontieră Nădlac 2, le-au spus polițiștilor din Ungaria că sunt traci și că se întorc în țara în care s-au născut, refuzând să prezinte documentele.

După ce s-au baricadat împreună cu cei trei copii în mașina pe care au scris „TRACIA”, polițiștii de frontieră din Ungaria au apelat la ajutorul colegilor români. Aceștia au reușit să deschidă autoturismul și l-au imobilizat pe bărbatul de 35 de ani. …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/familia-de-traci-din-timis-si-a-pierdut-copiii-pentru-ca-ii-obliga-sa-doarma-in-cort-reactia-tatalui-cand-a-primit-vestea-1481879
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ