Familia Mihai din Bârlad a fost gãsitã de politistii din Zalãu dupã ce a provocat un grav accident

DUMNEZEU NU BATE CU CIOMAGUL Familia Andrei si Simona Mihai din Bârlad, datã în urmãrire nationalã pentru cã a dispãrut cu cei doi copii ce urmau sã fie luati în plasament familial, a fost depistatã de politistii din Zalãu pe raza judetului Sãlaj, dupã ce femeia a cauzat, sâmbãtã, 20 septembrie, un grav accident de circulatie. Simona Mihai conducea autoturismul proprietate personalã, având si copiii în masinã, când a accidentat grav o femeie însãrcinatã, iar familia victimei, aflatã în stare gravã si acum, a fost la un pas sã-i linseze pe cei doi soti. Acum se aflã împreunã cu copiii la Centrul de Servicii Multifunctional Cehu Silvaniei, iar reprezentantii DGASPC Vaslui se pregãtesc sã punã în aplicare hotãrârea judecãtoreascã.

Potrivit purtãtorului de cuvânt al Inspectoratului de Politie Judetean Sãlaj, accidentul a avut loc sâmbãtã, în jurul orei 10.00. Simona Mihai, în vârstã de 30 de ani, din Bârlad, conducea un autoturism pe DN 1F, în localitatea Poarta Sãlajului, când a accidentat o femeie de 24 ani din localitate, care a traversat drumul public prin loc nepermis si fãrã sã se asigure. În urma impactului, femeia, care era însãrcinatã, a fost rãnitã grav. Rudele acesteia au fost la un pas sã-i linseze pe sotii Andrei si Simona Mihai, care aveau în masinã si cei doi copii. Conform presei din Zalãu, politistii sãlãjeni au verificat în baza de date persoanele implicate în eveniment si au constatat cã atât soferita cât si sotul acesteia figurau ca persoane dispãrute, urmãrite national. Sotii Mihai aveau în masinã si copiii lor minori, în vârstã de 1, respectiv 2 ani. Pe numele sotilor Simona si Andrei Mihai, Tribunalul Vaslui a emis, în data de 16 iulie, o sentintã civilã, prin care s-a dispus, prin ordonantã presedentialã, plasamentul în regim de urgentã a copiilor la mãtusa paternalã. DGASPC Vaslui nu a putut pune în aplicare sentinta judecãtorilor vasluieni, deoarece Andrei si Simona Mihai au dispãrut de acasã cu tot cu cei doi micuti. Ei au motivat cã pleacã la mânãstire, numai cã atât cei de la DGASPC Vaslui cât si politia vasluianã nu au reusit sã-i gãseascã. Politistii din Zalãu au luat legãtura cu Directia de Protectie a Drepturilor Copilului Sãlaj, iar mama si cei doi copii au fost internati la Centrul de Servicii Multifunctional Cehu Silvaniei. Reprezentantii DGASPC Vaslui au precizat cã în cel mai scurt timp vor pune în aplicare ordonanta presedentialã.

Drogurile si fanatismul religios dãuneazã grav … copiilor proprii!

Vã reamintim cã Andrei Mihai si sotia sa, Simona, au ajuns în atentia Politiei Bârlad în urma unor scandaluri atât cu vecinii cât si în familie, sotul bãtându-si sotia de câteva ori si aceasta apelând la 112 pentru ajutor. Politia Bârlad a deschis pe numele lui mai multe dosare penale si astfel s-a vãzut cã Andrei Mihai este un împãtimit consumator de etnobotanice (substante halucinogene mai nou) si mai ales cã el împreunã cu sotia au un comportament care se bazeazã pe valori si convingeri mistico-religioase. “Ambii adulti au convietuit în diferite lãcasuri de cult crestin-ortodox pe perioade scurte de timp, starea aceasta fiind sustinutã si încurajatã tacit prin aceea cã nu au convingerea unor manifestãri coerente, ei consumând substante halucinogene”, se motiveazã în sentinta datã de Tribunalul Vaslui, prin care DGASPC Vaslui a cerut ca celor doi sã le fie luati copiii, care sunt într-o situatie crescutã de risc. Evaluarea socio-familiarã a specialistilor de la DGASPC Vaslui, fãcutã în baza unei anchete sociale, sustine cã “pe fondul consumului de substante halucinogene (depakine, rivotril, cipralex, coaxil) tatãl devine violent atât în familie cât si în societate”, politistii monitorizându-l cu privire la comportamentul agresiv al acestuia. “Ca urmare a anchetei sociale fãcute, s-a considerat cã sunt indicii care atestã cã drepturile copiilor sunt încãlcate în mod voluntar de cãtre pãrinti, acestia nu dispun de abilitãtile parentale si nu constientizeazã consecintele pe care le poate avea neglijarea indiferent de forma concretã în care se manifestã. Situatia descrisã este un motiv pentru care s-a impus luarea mãsurii de protectie, prin interventia în regim de urgentã, pentru separarea copiilor de mediul familial, dovedit ca fiind abuziv si plasarea copiilor într-un mediu securizant, pe cale de ordonantã presedentialã”, se mai mentioneazã în sentinta datã de Tribunalul Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ