spot_imgspot_img
spot_img
9.7 C
Vaslui
02-dec.-2023

Familia unui hușean cu afecțiuni medicale se plânge că nu poate convinge DGASPC Vaslui să îi dea dreptul de însoțitor

- Advertisement -

DOLEANȚĂ… O hușeancă în vârstă de 78 de ani, nevoită să aibă grijă de fiul ei, dependent de oxogenoterapie, bolnav de diabet și cu probleme psihice, se plânge de faptul că nu reușește să îi convingă pe responsabilii din cadrul DGASPC Vaslui, de faptul că fiul ei are nevoie de însoțitor. Acesta are 59 de ani și o pensie de boală cu gradul III de invaliditate, ceea ce nu îi permite, spune mama, să beneficieze de un însoțitor. “Cum iau unii certificate de handicap și au însoțitori, iar băiatul acesta care este dependent de insulină, care este cu probleme psihice și depinde 20 de ore pe zi de oxigenul din butelie, să nu beneficieze? Iar eu, o femeie de 78 de ani, să mă chinui să îl îngrijesc, să îi iau medicamente dintr-o pensie mai mică de 1200 lei”, spune hușeanca Maria Vartolomei.

Femeia susține cu convingere că fiul său, Adrian Vartolomei, care are o stare de sănătate precară, întrucât depinde de oxigenoterapie, ca urmare a unor sechele rămase în urma unor boli de plămâni, are nevoie de un însoțitor permanent. El este diagnosticat de medicul specialist ca fiind și cu anumite probleme psihice, luând zilnic un tratament pentru afecțiunea sa mintală. De asemenea, are diabet, fiind insulino-dependent. În urmă cu câțiva ani a fost pensionat pe caz de boală, primind gradul III de invaliditate. Pensia sa este de 1125 lei, spune mama. Hușeanca susține că, în baza recomandărilor medicilor specialiști care îl au în evidență, a întocmit un nou dosar pentru reevaluare, pe care l-a trimis la DGASPC Vaslui, prin poștă. Rezultatul a fost același, certificatul de handicap a rămas la fel.

Mama bolnavului spune că va continua cu demersurile, căci fiul ei are nevoie de însoțitor, ea fiind la o vârstă înaintată

“Eu l-aș ruga doarte mult pe domnul director de la DGASPC Vaslui să se uite peste documentele fiului meu și să vadă cum stă situația. Eu am 78 de ani și totul este în grija mea. Fiul meu are 59 de ani, e dependent de butelia de oxigen, ia zi de zi tratament pentru boala lui psihică și este dependent de insulină. Chiar să nu se încadreze la drept de însoțitor? Cum să se descurce cu 1125 de lei pe lună? Eu îmi pun încrederea că domnul director Cazacu, care am auzit că ține cu dreptatea, se va uita la cazul nostru. Am tot făcut solicitări și mai fac, dacă este nevoie. Dacă legea prevede acest drept, de ce să nu i se dea și fiului meu acest drept ? Unii au însoțitor și stau prin cârciumi, că sunt cazurile la vedere, iar fiul meu, care e foarte bolnav și nu se poate descurca singur, să nu primească? Să fie dreptate pentru toți la fel, că și legea e una pentru toată lumea”, a spus hușeanca Maria Vartolomei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.