Familiile afectate în puternicul incendiu din 9 mai primesc bani de la buget în mod egal! (FACSIMIL)

BANI ÎN MOD EGAL… În urma unei expertize, s-a decis acordarea din bugetul local a unei sume de 200.000 lei, către familiile afectate de incendiu.

AJUTOR… Aleșii municipiul Bârlad au decis, pe 12 mai, ajutorarea familiilor afectate de incendiul devastator, izbucnit pe 9 Mai, în cartierul Deal, pe strada Crângului. A fost votat de cei 19 consilierii care au participat la ședință un proiect de hotărâre care cuprinde aprobarea unui ajutor de 210.000 de lei din fondul de rezervă al Primăriei Bârlad. Pe 11 iunie, după întocmirea expertizelor și efectuarea de anchete sociale pentru stabilirea gradului de afectare a fiecărei familii, consilierii bârlădeni sunt convocați la o ședință extraordinară, pentru a aproba alocarea către șapte familii a ajutorului financiar, care până la urmă este același pentru toate.

Consilierii au aprobat, pe 12 mai, alocarea unei sume de 10.000 de lei, drept ajutor de urgență, în vederea expertizării tehnice a imobilelor arse, pentru a se putea ști exact situația acestora și gradul de afectare. Al doilea proiect a vizat acordarea din bugetul local a unei sume de 200.000 lei, către familiile afectate de incendiu. Pe surse am aflat că expertiza de 10.000 de lei a fost făcută de o firmă din Vaslui, care, după cum se vede a “expertizat” în așa fel încât toate familiile vor primi aceeași sumă! Adică nu există nicio diferență de grad de afectare, fapt care ne duce cu gândul că nici nu era necesară expertizarea de 10 000 de lei, dacă tot se împart banii egal la familiile afectate. Logic, nu? Pentru a împărți 200 000 de lei la șapte familii, nu era nevoie să le arate un expert celor din primărie, pe 10 000 de lei din banii bârlădenilor, cum se face! Dar iată ce prevede proiectul ce urmează a fi analizat și aprobat de către consilierii bârlădeni.

“Pe 9 mai, în zona Cartier Deal 1 (Str. Crângului intersecție cu Str. Sucevița) a avut loc un incendiu care a afectat 8 locuințe cu diferite grade de afectare constatate în procesele verbale de constatare a pagubelor efectuate de Inspectoratul de Urgență <<Podul Înalt>> al județului Vaslui, subunitatea Bârlad. Au fost efectuate de către specialiștii de la Direcția de Asistență Socială Bârlad anchetele sociale la 8 familii. De asemenea, au fost efectuate expertizele tehnice privind rezistența mecanică și stabilitatea clădirilor afectate de incendiul din data de 9 mai, din zona Deal I Bârlad, în urma cărora se vor acorda ajutoarele de urgență familiilor afectate. O singură familie, Costel și Violeta Rotaru, nu dorește ajutorul de urgență, ei înaintând către Primăria Bârlad o adresă în aces sens. Conform expertizei făcute, au rămas șapte familii (Diaconu, Mitrofan, Cartas, Țucaș, Gherghescu, Buzamăt și Mocanu), care vor primi fiecare câte 28 571 de lei, ca ajutor din partea CLM Bârlad.”, se menționează în expunerea de motive a inițiatorului proiectului de hotărâre.

DOCUMENT: Proiectul 2 privind acordarea de ajutoare de urgență în bani persoanelor afectate de incendiul din data de 09.052021, din zona Deal I, municipiul Bârlad

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ