spot_img
14.8 C
Vaslui
04-iun.-2023

Familiile numeroase ar putea fi sprijinite financiar de stat

spot_imgspot_img
- Advertisement -
BENEFICII… Cardul pentru familiile cu trei sau mai mulți copii ar putea aduce mai multe beneficii: reduceri la alimente, mașini, combustibil, servicii bancare, educație, îmbrăcăminte și încălțăminte, asigurări, turism, restaurante, servicii medicale.

SPRIJIN… Ministrul Familiei, Gabriela Firea, susține Cardul pentru familiile cu trei sau mai mulți copii, în baza căruia acestea sa aibă mai multe beneficii: reduceri la alimente, mașini, combustibil, servicii bancare, educație, îmbrăcăminte și încălțăminte, asigurări, turism, restaurante, servicii medicale. „Familiile numeroase, cu 3 sau mai mulți copii, care muncesc și își duc copiii la școală, trebuie să simtă mai mult susținerea statului. Ei sunt adevărații eroi ai acestor zile în care dificultățile economice afectează din ce în ce mai multe familii. Motiv pentru care multe amână conceperea unui copil sau se limitează la unul, deși și-ar dori mai mulți. M-am bucurat să mă întâlnesc cu reprezentanții Asociației Familiilor Numeroase (ASFANU) care promovează, susține și reprezintă interesele familiilor cu 3 sau mai mulți copii”, a scris Firea, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Ministrul spune că a discutat despre implicarea Ministerului Familiei în inițiative comune privind imaginea și recunoașterea familiei numeroase în societate, prin Legea familiilor numeroase, un Card pentru familiile numeroase, așa acum există în multe state europene, în baza căruia aceste familii să aibă beneficii: reduceri la alimente, mașini, combustibil, servicii bancare, educație, îmbrăcăminte și încălțăminte, asigurări, turism, restaurante, servicii medicale. Firea mai declară că a abordat și problema sprijinului care poate fi acordat pentru susținerea familiilor numeroase în cazul înscrierii la creșă, grădiniță, activități extrașcolare. ”Există multe mame care sunt nevoite să renunțe la serviciu atunci când apar mai mulți copii, pentru că nu-și permit costurile unei educații timpurii sau copii talentați în diferite domenii care nu-și pot urma pasiunile din cauza costurilor ridicate în cazul familiilor numeroase. Provin dintr-o familie cu 4 copii și știu cât de veselă este viața cu mai mulți frați, dar și câte nevoi și probleme apar, inevitabil. Părinții sunt primii care se străduiesc ca viața copiilor lor să fie cât mai bună, dar și autoritățile trebuie să se implice”, spune ea. Potrivit Gabrielei Firea, „România trece de ani de zile printr-o criză demografică profundă”. „Ca ministru al familiei, tineretului și egalității de șanse, militez pentru sprijinirea atât a familiilor tinere, care trebuie încurajate, cât și a celor «cu state vechi». Fără familii sănătoase și fericite, viitorul acestei țări este în pericol. Conform unui studiu recent făcut de ASFANU, în 2021 erau 225 540 de familii numeroase în România, în creștere cu peste 15% față de 2020”, mai spune ministrul Familiei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

 1. Dar locuri de munca nu sunt? Copii nu merg la scoala sau gradinita? Nu exista centre de zi? De ce familiile cu 1 sau 2 copii trebuie sa plateasca taxe si impozite pentru ca altii sa stea casa????

 2. Una doua pomeni
  Da faceți naibii legi de salarizare, impozite si taxe cinstite dacă tot va preocupa traiul familiilor ca nu de pomeni e nevoie, e nevoie sa mai slăbiți jugul ca din cauza voastră s-a ajuns în halul asta iar pomenile n-o sa rezolve în veci jecmănirea romanilor

 3. dar cu locurile de munca neocupate ,, cum ramane, dar cu cersatorii care au pensie de handicap gr. 1 si stau tolaniti pe bancile de la piata Traian cum ramane;
  Ministerul familiei decit sa creeze fond electoral prin ajutoare,, mai bine a creea locuri de munca si bine platite ,, pentru oamenii care au mai ramas in romania…
  Rusinicaaaaaa

 4. Mai lăsați-ne cu famiile voastre numeroase. Sunt și familii cu unul sau doi copii,care se descurca greu.Acel unic copil sau acei copii de ce sa nu fie ajutați și ei?! Asta e o mascarada nerușinata de a da în continuare beneficii „coloraților” si ălora care suferă de „toati boalili”…Rușine!!

 5. Stim si noi care sunt acele familii numeroase. Majoritatea sunt de o anumita etnie, iar parintii n-au muncit o zi in viata lor. Daca nu votau cu un anumit partid, duduia Firea nici nu se gandea la aceasta gogomanie. Sa luam de la cei care muncesc pe branci ca sa dam la cei care stau degeaba, asta-i motto-ul PSD. Nu-i nimic, ca dupa criza care vine, mai urmeaza un val de migranti catre alte tari din Vest. In cativa ani Romania o sa devina nefunctionala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.