spot_imgspot_img
spot_img
9.7 C
Vaslui
02-dec.-2023

Fără certificate de vaccinare în “zona de grătare” de la Zilele Vasluiului, dar separarea acesteia de concertul nu e pe placul comercianților (FOTO)

- Advertisement -

DISTRACȚIE… Experimentul pe care primarul îl încearcă în acest an de Zilele Vasluiului a început. Grătarele, porumbul fiert, vata pe zahăr, gogoșile, zona de distracție pentru copii au fost mutate din centrul orașului, de lângă scenă, la Ștrand. Comercianții care au închiriat standuri nu sunt atât de mulțumiți de amplasamentele primite și nu cred că soluția aleasă de municipalitate va fi una benefică și pentru genul lor de afaceri. “Lumea se va duce la concert în Centrul Civic, nu va veni la noi, la terase. Este și distanță între cele două locații, așa că nu știm de unde o să ne plătim angajații pe care îi avem aici și taxele către Primărie”, a spus unul dintre comercianți. Nici cei care au umflat toboganele gonflabile nu cred într-o afluență mare de public în zona ștrandului: “Lumea e comodă! Nu vor coborî aici la ștrand să se distreze sau să mănânce un grătar și apoi să fugă în centru la concert. Și când le arde buza de un suc sau o bere, nu se vor mai reîntoarce la noi. Când erau toate la un loc și noi cu zona de distracție pentru copii și cei cu terasele, dar și concertul, era mult mai bine. Stăm de dimineață degeaba. Nu ne-a trecut nimeni pragul până acum și a trecut prânzul de mult. Nici măcar safteaua nu ne-am făcut-o!”, a spus administratorul parcului de distracție pentru copii, amenajat pe fostul teren de tenis din incinta ștrandului.

Punct sanitar la intrarea în ștrand. Fără certificate de vaccinare, la gratare

La intrarea în ștrand este amplasat un punct de observație medical unde o asistentă întreabă pe fiecare care intră dacă are sau nu mască și dacă se simte bine din punct de vedere medical. Acolo unde se impune, le verifică și temperatura. Celor care nu au mască li se oferă una gratuit. Deocamdată nu este nicio restricție la intrare. Nu se cere certificat de vaccinare și nici test PCR de diagnosticare Covid. “Fiecare dintre antreprenorii care au închiriat standuri pentru activitățile comerciale prin contract au stipulat ca în arealul lor să fie respectate condițiile impuse de pandemie, distanțare, asigurarea dezinfectanților etc. Cât privește punctul medical amplasat la poartă, acesta are rolul de a oferi consultanță medicală persoanelor care intră la ștrand, dar și să intervină unde este o urgență. De asemenea, ei supraveghează ca toți cetățenii care intră în zona respectivă să poarte mască, iar punctul este dotat și cu măști pentru persoanele care nu au astfel de dispozitive medicale. Astfel noi nu restricționăm în niciun fel intrarea și nici nu se face o triere între cei care și-au făcut vaccinul sau nu. Și nici nu-i obligăm să aibă test Covid actualizat făcut. Evenimentul este organizat în aer liber, se poate păstra distanțarea socială și noi avem încredere că cetățenii vor respecta aceste reguli, dovadă fiind și numărul extrem de mic de infectați la nivelul municipiului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

 1. Ia zi, boule incompetent securisto-comunist de Paval, pt. care motiv e fara masti si fara certificate de vaccinare, idiotule?
  Legea nu e aceeasi si pt. tine, nemernicule?
  Peste 2-3 saptamani cand or sa creasca iar nr. de imbolnaviri, cine o sa fie raspunzator legal?
  Tu?!?…

 2. Uăi buticarii ăştia nu-s de capul lor acolo sunt toleraţi de subalternii lu BUZĂ & CO au de dat din bişniţă ştii tu bine da faci pe prostu mărlănoiule de vaslui .

 3. Bravo domnule primar!
  Mozolitii de la strand, sa puna mana sa dea bon fiscal..Auzi nu au cu ce sa -si plateasca angajatii, mare grijă aveti voi de angajati, mizeriilor… Ce are cultura cu micii? Vreti cultura poftim in centu sau la muzeu..vreti sa umpleti marul, poftim la strand.. ce- a mai corecta decizie..
  La fel si la balci…trebuia stopata odata infectia de acolo.
  Nota 10 pentru primar. Ti.ai dracu de speculanti ordinari.

 4. În sfârșit acest primar a dat marlania si tiganeala jos din pod.mai are de facut multe…ca e plin de marlani si de tigani Vasluiul…sa faca dracului si găurile din asfalt ca arata ca dupa bombardament…cu asfaltul lasat…acu a facut altă groapa în stația de autobuz de lângă fosta moara de grâu.

 5. Pentru câțiva speculanți sa împuțiți tot centru orașului? Cu ce sunt datori locuitorii sa suporte mirosul lor de mici și alte porcarii,? Eu ii duceam la bâlci! Cea mai corecta decizie luata de primar în toate mandatele sale! Ne am saturat de tiganeala pe centru!

 6. Ce ma bucur ca nu au clienti acești buticari nespalati care vor sa faca avere din bisnita cu produse de toata jena vândute la suprafețe.boilor puneti mana la munca.tiganii sunt cei mai prosti.lacomi si fudui.

 7. Am trecut azi pe acolo din curiozitate si am descoperit imediat de ce primarul a anulat Balciul. Are nevoie de mult teren pe care sa amplaseze frigiderele cu carnea pe care o sa o primeasca de la comerciantii de la strand. Nu cred ca vreunul dintre comerciantii de la strand este fericit cu alegerea de a veni acolo. Bate vantul pe acolo. In plus au si preturi mari care descurajeaza clientii. Inteleg ca vor sa recupereze banii dati pe chirie, dar anul asta nu au nici o sansa. Era ceva previzibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.