22 C
Vaslui
02-iul.-2022

Fără părinți și în suferință, Alina și-a pus capăt zilelor, la doar 16 ani!

DUREROS… Absența părinților din viața unei adolescente de 16 ani, a avut ca efect lipsa unui suport moral când fata a întâmpinat probleme emoționale, fapt ce a dus la un deznodământ tragic!

DECEPȚIE FATALĂ… Alina a fost condusă pe ultimul drum, după ce aceasta și-a pus capăt zilelelor, în Stația CFR Banca, în toaleta dezafectată a clădirii. Alina a fost găsită spânzurată, iar cazul a înfiorat întreaga comunitate, mai ales că fata era crescută doar de bunica sa paternă, iar femeia, în momentul aflării veștii, a suferit un șoc puternic. Cel mai probabil, adolescenta a clacat din anumite motive și n-a fost nimeni lângă ea să o sprijine moral și a recurs la un gest extrem. Alina era elevă în clasa a X-a, la Liceul Tehnologic “Petru Rareș“ din Bârlad. Sute de oameni și colegi au condus-o pe ultimul drum.

Ceea ce s-a întâmplat cu Alina trebuie să constituie un mare semnal de alarmă, pentru mamele care își abandonează copii de mici. Aceștia devin vulnerabili la problemele emoționale, mai ales cele din adolescență și de cele mai multe ori clachează psihic. “Adolescența vine cu o nouă criză de identitate. În cazul de față vorbim de un copil abandonat emoțional în prima perioadă a copilăriei, lipsit de dragoste și iubire maternă, iar refuzul de a-i permite copilului să iubească a venit ca o confirmare din păcate că nu aparține nimănui pe acest pământ. Această convingere a primit-o prin neglijența părinților care s-au înstrăinat față de acest copil. Un astfel de caz e un semnal de alarmă pentru comunitate, școală și familie. E foarte important să fim mai atenți la cei triști, închiși, izolati. Acest caz ne spune cât de blocați suntem față de reacțiile copilului aflat în suferință. Locul public ales de copil este pentru a-și face auzită durerea și disperarea și asta spune totul despre cazul de care vorbim!”, a precizat Ionel Brătianu, psiholog, care lucrează deseori cu copiii părăsiți de părinți pentru a-i consilia psihologic.

Povestea de dragoste tristă a Alinei

Clădirea Gării Banca, unde fata s-a spânzurat în WC-ul dezafectat

Fata, elevă la Liceul Tehnologic “Petru Rareș“ din Bârlad, la o clasă de profesională, a fost găsită spânzurată, vineri, 13 mai, în toaleta dezafectată a Haltei CFR Banca. Se pare că motivul pentru care fata a ales să își pună capăt zilelor este legat de o poveste de dragoste neîmpărtășită pe măsura sentimentelor ei. Copila a lăsat un bilet de adio bunicii sale, în care spune câteva lucruri despre ceea ce trăia și despre nemulțumirile sale, care au băgat-o într-o adâncă depresie. Și tocmai în aceste clipe grele pentru ea, mama sa a lipsit, fata fiind abandonată de mamă de la vârsta de un an. Tatăl fetei, care lucrează în străinătate, a venit acasă să-și conducă fata pe ultimul drum. Mama, în schimb, a abandonat-o de la un an și a plecat, fără a se mai interesa de fata ei, care i-a simțit acut lipsa! Iar prima dragoste a ei i-a fost fatală, fata neavând cum să gestioneze refuzul de a fi iubită. Din spusele celor apropiați, Alina T. a lăsat un bilet de adio sfâșietor pentru bunica ei, în care o anunță că pleacă din această lume cu fruntea sus. Fata era îndrăgostită de un băiat din sat, iar, din câte se spune, familiile lor (a băiatului și a fetei) nu erau în cele mai bune relații, astfel că dragostea le era interzisă. Alina n-a rezistat psihic la decepție, fiind și un suflet de copil crescut doar de bunica paternă, părinții fiind despărțiți și plecați fiecare unde au putut – tatăl la muncă, de unde poate venea rar, iar mama… în Republica Moldova de unde provenea, refuzând să-și mai vadă fata de când aceasta avea un an.

Alina trăia un adevărat zbucium sufletesc

Părinții au stat cât mai departe de copila crescută cu dragoste doar de bunică, dar nu a fost suficient pentru fetița care de mică nu a știut de dragostea de mamă. Iată câteva însemnări ale Alinei, de pe pagina ei de socializare, care trebuia să dea de gândit prietenilor și celor apropiați, cât de tristă era fata și ce gânduri o bântuiau:

“Cu puțin fard și un zâmbet dulce vei ascunde clar că inima îți plânge”, “plâng grav..”, “Strigătul sufletului nu se aude niciodată. – simțindu-se tristă” “, “Uneori cel mai frumos zâmbet ascunde cele mai grele dureri… fericirea este ceea ce mimăm unii dintre noi în fiecare zi.” “Uneori aș vrea să mor, oricum nu voi lipsi nimănui…”… sunt doar câteva mesaje în care Alina dădea semnale că trebuie ajutată moral, sprijinită, pentru a nu face gesturi necugetate! Nu a văzut nimeni, iar Alina nu a știut cum să iubească viața! Tragedia a impresionat poate prea târziu aproape toată suflarea comunei Banca care, în frunte cu preotul din parohia Gara Banca, au sărit să o ajute pe bunică să-și înmormânteze nepoata, gestul fetei nefiind unul condamnabil din cauza stării depresive puternice în care se afla. Dragostea a doborât-o pe Alina! Dumnezeu să o odihnească!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

 1. Ați gândit mult înainte de a publica? Suna mai bine și mai tragic faptul ca bunica a fost ajutată să-și ingroape nepoata ajutată de comunitate in frunte cu ,, preotul” ? Pe ce bază ați scris asta? Jurnaliști de cacat

 2. Să-i fie rusine celui ce a scris acest articol. Inafara faptului că s-a spânzurat nu este nimic adevărat. L-ați înflorit la fiecare postare cum ați vrut voi.

 3. Ce dramă! O tânără frumușică, sensibilă și singură!
  Toți tinerii aceștia debusolați la un moment dat în viață, ar trebui să ceară ajutor! Au acum mijloace tehnice la îndemână, în online!
  Să-și strige durerea…gen ”Am nevoie de o mamă, pentru că nu am mamă! Sau altceva!
  Se găsește cu siguranță cineva, să le ofere ajutor!
  Drum lin, copil frumos, acolo Sus!

 4. Dar ,oare dascalii de la ,,Petru Rares,, n-au observat, ca aceasta eleva,cu o situatie speciala(fara parinti) trece printro perioada dificila?Mai exista ora de dirigintie ,unde elevii putea sa-si spuna si problemele extrascolare?Mai este vre-un profesor atent la starea psihologica,sufleteasca,la manifestarea deosebita a elevului?Suntem o societate primitiva,retrograda,care are pretentii,insa nu indeplineste conditii elementare de civilitate!D-zeu s-o ierte pe nefericita copila,nevinovata!

 5. Sa te ‘isi pe ea tara de ‘acat ce suntem!
  Guvernul cre(sh)tin vrea sa dea credite pt. … petrecerile prilejuite de nunti – cica ca ‘politica’, wtf?, demografica! -, iar copiii tarii se sinucid fara ca cuiva sa-i pese de adevaratele cauze ale unor adolescenti abuzati emotional incontinuu de chiar de catre parintii lor, de scoala imbecila si de catre societate in general!
  Si toate astea in timp ce la celalalt capat al varstei, oameni batrani, bolnavi, singuri, deprimati si deprivati mor pe capete in apartamentele care cica ne fac sa fim o adevarata si trainica (serios?) ‘comunitate’ sociala.
  Iar ‘vecinii’ afla de tragedia celui de langa ei doar atunci cand … mirosul cadavrului le umple scara blocului!
  Scarba mi-e de poporul asta … cald, bun, primitor si cre(sh)tin de nu se mai poate!…

  • Mare bou mai esti!
   In Finalanda (ca exemplu) in 2020 s-au inregistrat mai multe sinucideri decat morti produse de Covid. In Japonia, criminalitatea este scazuta, dar rata sinuciderilor foarte mare. Japonia are cea mai mare rata a sinucidelor in randul adolescentilor. Stiai? Desigur ca nu. Iar de Finlanda sau Japonia ai sa auzi cand vor canta despre ele Guță si alte podoabe „civilizate”.
   Dar tu latra in continuare ca o potaie raioasa si turbata, desteptule!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here