Fãrã permis si cu o alcoolemie de infarct la volan! Judecãtorii i-au pus sub control judiciar!

INCONSTIENTI Doar o minune a fãcut ca sã nu se producã o tragedie, în satul Ciortolom, comuna Tutova! Politistii au retinut pe 8 mai, doi bãrbati în vârstã de 28 si, respectiv, 34 de ani, din comuna Tutova, cercetati acum sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante! Cei doi au fost depistati la zece minute unul dupã altul, circulând în stare foarte avansatã de ebrietate, unul cu 3 la mie alcool în sânge(!!) si altul cu 2 la mie (!!) pe drumurile din Ciortolom!

La data de 8 mai a.c., orele 23.46 si respectiv 23.56, politistii Sectiei 3 Politie Ruralã Bârlad au depistat în trafic, pe raza satului Ciortolom, comuna Tutova, douã autoturisme înmatriculate în judetele Vaslui si Iasi, ai cãror conducãtori nu detineau permis de conducere pentru nicio categorie si se aflau sub influenta bãuturilor alcoolice. Conducãtorul autoturismului înmatriculat în judetul Iasi, un bãrbat în vârstã de 28 de ani, din comuna Tutova, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, mai precis peste 3 la mie alcool în sânge! Cel de-al doilea conducãtor auto, un bãrbat în vârstã de 34 de ani, din aceeasi localitate, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat (deci 2 la mie alcool în sânge!).

„Ambii bãrbati au fost condusi la spital pentru recoltarea celor douã probe de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibatiei alcoolice.În urma probatoriului administrat, în cursul zilei de 9 mai, polițiștii i-au reținut pe cei doi bãrbați pentru o perioadã de 24 ore, iar ulterior, fațã de aceștia, a fost dispusã mãsura preventivã a controlului judiciar pentru o perioadã de 60 de zile.”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ