spot_img
28.9 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Fãrã probleme la reînceperea cursurilor!

- Advertisement -

DEBUT Începând de ieri, în cele peste 561 unitãti scolare vasluiene, grãdinite, scoli primare sau gimnaziale, licee ori scoli speciale din judetul Vaslui, a reînceput scoala. Conform Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, trimestrul al doilea a început fãrã probleme în toate unitãtile scolare din judet. Urmãtoarea vacantã a elevilor va începe pe 6 aprilie, vacantã precedatã de o sãptãmânã dedicatã activitãtilor educative extrascolare.

Circa 78.000 prescolari si elevi din judet au început ieri scoala, trimestrul II debutând fãrã probleme deosebite din punct de vedere organizatoric. „Nu a fost cazul de scoli sau grãdinite închise din cauza gerului, si nici de elevi sau cadre didactice care nu au putut ajunge la scoalã din cauza drumurilor înzãpezite. Trimestrul al doilea al anului scolar 2012 – 2013 a debutat normal, trimestru care se va încheia pe data de 5 aprilie”, a declarat Doru Bãlan, inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui. Conform acestuia, în toate cele 561 de unitãti scolare din judet, dintre care 371 grãdinite, 203 scoli primare, 162 gimnaziale, 23 licee, o scoalã postlicealã si patru unitãti de învãtãmânt special, procesul de învãtãmânt a început normal, din punct de vedere organizatoric.

Urmãtoarea vacantã – în aprilie

Desi abia a reînceput scoala, cei mai multi dintre elevi se gândesc deja la urmãtoarea vacantã, care va fi în perioada 6 – 14 aprilie. Înainte de vacanta dintre trimestrele II si III, o sãptãmânã, respectiv între 1 si 5 aprilie, va fi dedicatã activitãtilor extrascolare si extracuriculare, perioadã în care vor avea loc si fazele nationale ale olimpiadelor scolare. În aceastã sãptãmânã, în toate unitãtile scolare din judet si din tarã se vor desfãsura activitãti scolare, artistice, tehnico-stiintifice, sportive, de educatie ecologicã sau protectie a mediului, inclusiv excursii sau vizite la muzee sau alte institutii, toate sub deviza „Sã stii mai multe, sã fii mai bun!”, reeditare a actiunii similare din aprilie 2011, „Scoala altfel”. Anul scolar 2012 – 2013 se va încheia, pentru cei mai multi dintre elevi, pe 21 iunie, exceptie fãcând absolventii de liceu, pentru care cursurile se încheie pe 31 mai, si elevii care terminã clasa a VIII-a, pentru care ultima orã de scoalã va fi pe data de 14 iunie.

Prima zi, cu ghinion, la Scoala 3 Husi!

O parte din copiii Gimnaziului „Anastasie Panu” Husi, cei care învatã în clãdirea principalã a institutiei, au fost nevoiti ieri sã învete câteva ore în frig, din cauza unei defectiuni tehnice la centrala care asigurã alimentarea cu agent termic. Întrucât reparatiile au durat mai mult timp, în cele din urmã, profesorii au luat decizia de a-i trimite pe elevi acasã, dupã primele ore, pentru ca sãnãtatea lor sã nu fie afectatã. „Avem trei clãdiri, în care învatã elevii nostri. La douã dintre ele, acolo unde avem centrala noastrã proprie, astãzi totul a functionat foarte bine, fiind cãldurã în clase. Problema a intervenit în clãdirea principalã, care se încãlzeste cu ajutorul centralei ce apartine Colegiului <<Cuza Vodã>>. Aici a intervenit defectiunea. S-a lucrat însã, astãzi, s-au fãcut reparatiile necesare, iar mâine sperãm ca totul sã functioneze foarte bine si toti elevii sã aibã conditii optime în sãlile de clasã”, a explicat profesorul Cãtãlin Rosu, director adjunct al Gimnaziului „Anastasie Panu” Husi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.