Fără schi în toată Uniunea Europeană. Liderii UE discută despre închiderea stațiunilor până cel puțin după sărbători

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, concomitent cu creșterea ratei de răspândire a virusului Sars-Cov-2, liderii europeni se văd puși în fața unei decizii importante: cum va arăta vacanța de iarnă a europenilor și ce se întâmplă cu stațiunile de schi. Subiectul a fost discutat și la ultimul Consiliu European, însă nu s-a ajuns la o decizie, urmând ca tema să fie reluată la următoarea reuniune a liderilor UE din luna decembrie.

Până atunci, pozițiile sunt divergente, țări precum Austria își doresc să mențină deschise stațiunile montane care aduc venituri de miliarde de euro, în timp ce Italia cere închiderea stațiunilor în toată Europa, cel puțin până după Crăciun și Anul Nou.

Germania vrea un acord european pentru închiderea stațiunilor de schi

Germania, care deține președinția Consiliului UE, caută un acord cu țările din Uniunea Europeană pentru a ține stațiunile de schi închise până la începutul lunii ianuarie, în încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului, scrie BBC.

„Voi spune acest lucru deschis: nu va fi ușor, dar vom încerca (nr. un acord european pentru închiderea stațiunilor de schi)”, a spus cancelarul Angela Merkel, după o discuție cu liderii regionali. … https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/fara-schi-in-toata-uniunea-europeana-liderii-ue-discuta-despre-inchiderea-statiunilor-pana-cel-putin-dupa-sarbatori-1407676
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ