19.8 C
Vaslui
06-oct.-2022

Fãrã un aparat special, un husean ar putea muri în somn!

- Advertisement -

ASIGURAT… DEGEABA! Un husean a închiriat cu bunã credintã de la o firmã din Bucuresti un aparat medical, fãrã de care ar putea muri în somn, însã, dupã un periplu sinuos între aceastã firmã si Casa de Asigurãri de Sãnãtate (CASAOPSNAJ), s-a trezit cu o plângere penalã la Politia Husi, pentru „abuz de încredere”, dar si cu un proces pentru neplata chiriei pe câteva luni. Concluzia lui vine sã arate cã, în unele situatii, faptul cã esti asigurat medical, nu te ajutã prea mult. Ba te si încurcã!

BIROCRATIE Omul, în vârstã de 55 de ani, suferã de sindromul SAS, iar fãrã un aparat special (auto CPA) nu ar putea respira în timpul somnului. Pentru cã nu a avut bani sã îsi cumpere unul proprietate personalã, huseanul Vasile Deac a fãcut, în 2010, un contract de închiriere cu o firmã de profil din Bucuresti, care i-l pune la dispozitie, contra unei chirii lunare de 160 de lei. În anul urmãtor, firma bucuresteanã îi atrage atentia lui Deac asupra faptului cã, dacã este asigurat, Casa de Asigurãri de care apartine îi poate suporta chiria, pentru cã legea permite. „Când am vãzut scris negru pe alb, repede am început sã-mi fac dosarul pentru Casa de Asigurãri, am luat legãtura cu C.A.S.A.O.P.S.N.A.J., cea de care apartin, si, surprizã, dupã vreo 5 luni de insistente, dosarul mi-a fost aprobat, dar pentru 3 luni, cu posibilitatea de prelungire”, sustine Deac. Între timp, omul, bazându-se pe ajutorul Casei, rãmãsese în urmã cu chiria, iar firma bucuresteanã i-a deschis proces pentru recuperarea debitului.

Plângere penalã pentru „abuz de încredere”!

POFTIM! „Am recunoscut datoria, am luat legãtura cu firma, le-am explicat cã eu am crezut cã, dacã sunt asigurat, asa cum scrie în aprobare, o sã-mi fie decontatã chiria aparatului chiar si retroactiv, n-a fost asa, însã, dacã nu se poate, plãtesc toatã restanta esalonat. Mi-au permis acest lucru, am semnat un act în acest sens si prima ratã trebuie achitatã pânã pe 20 martie. Poftim actele! Între timp, eu am si achitat-o. Dar ce sã vezi?! În urmã cu douã zile am fost citat la Politia Husi, unde mi s-a spus cã am o plângere penalã pentru <<abuz de încredere>>, deoarece am folosit aparatul si n-am plãtit. Am rãmas uimit! Nici nu stiam dacã mai este vreo datorie de care nu stiam, dacã e vorba cã n-a plãtit Casa de Asigurãri, etc.. Birocratie, într-un cuvânt”, se plânge huseanul.

Între timp, Casa de Asigurãri s-a rãzgândit!

EPILOG A mers la Politie, a explicat situatia, a prezentat actul prin care s-a înteles sã plãteascã esalonat, iar politistii huseni au consemnat totul. „Au înteles cã, între timp, rezolvasem cu ei. Finalul însã nu a fost acesta, cã era prea frumos!”, a mai adãugat Vasile Deac. Am fost sunat acum de firma de la Bucuresti, Oxigen Plus, care mi-a spus cã, din nu se stie ce cauze, Casa de Asigurãri de Sãnãtate a Apãrãrii Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritãtii Judecãtoresti (CASAOPSNAJ) de care apartin, s-a… rãzgândit în ce mã priveste si nu mai acceptã facturile nici de acum înainte. Zic, dar cum se poate, pentru cã mi-au aprobat, am actul doveditor!? Li s-a spus cã eu, cu problemele medicale pe care le am, nu m-as încadra în graficul lor de sustinere financiara. M-am resemnat! Si as vrea ca toti oamenii care sunt în situatii ca ale mele, sã facã la fel. Ca sã nu mai pãtesc asa ca acum, sã plãtesc tot felul de penalitãti, sã merg la proces, la Judecãtorie, si la Politie, unde am o plângere penalã, m-am decis sã îmi plãtesc din pensie chiria aparatului medical. Nu mã mai duc nici la Casa de Asigurãri, sã-mi caut dreptate, cã, se pare, cã tot din buzunarul tãu e cea mai sigurã platã. Desi, repet, eu sunt asigurat medical!”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.