spot_img
spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
25-mai-2024

FAZA ZILEI: Cu câte sticle au venit doi tineri la un centru de reciclare din Vaslui

- Advertisement -

STRÂNGĂREȚI… Doi tineri din municipiul Vaslui au acaparat, zilele trecute, automatul de colectat pet-uri dintr-un supermarket din oraș, venind la magazin cu peste 100 de ambalaje din plastic. Pentru a nu face mai multe drumuri, aceștia au pus sticlele din plastic într-o față de plapumă, pe care au umplut-o până la refuz. Cei doi sunt părinții a cinci copii, iar colectarea pet-urilor a devenit principala lor sursă de venit, într-o zi bună ajungând să câștige și 100 de lei. Alți “vânători” de pet-uri au gândit o altă metodă de a câștiga bani, mult mai facilă. Aceștia merg în restaurante, preferabil terase, fac comandă de o sticlă cu suc, pe care o consumă în câteva ore. În tot acest timp, vânează sticlele de plastic pe care ceilalți clienți le abandonează pe mese.

Sfârșitul anului trecut a venit în România cu o schimbare de impact pentru consumatorii de băuturi, fie că sunt apă, sucuri sau alcool. Vorbim despre sistemul garanție-returnare și presupune un lucru simplu, prezent deja în multe state ale lumii: majoritatea băuturilor cu ambalaj din sticlă, plastic sau metal sunt vândute cu o garanție de 50 de bani pe recipient, pe care cumpărătorii o recuperează când returnează ambalajul la un centru de colectare. Vorbim de un efort suplimentar atât pentru comercianți cât și pentru clienți, care vor scoate bani mai mulți din buzunare și vor fi nevoiți să iasă din zona de confort cu care s-au obișnuit. Mulți vasluieni refuză însă să iasă din această zonă de confort, dând ocazia altor concitadini de-ai lor să câștige un ban cinstit.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

  1. Penibila știre, vai câți bani fac ii ajung de 10 pâini la copii, după ce ne taxează pe toți, ne fac sa mergem sa reciclam sa ne recuperam banii, mai și râdeți de oameni cu știrile voastre, suntem mai rău ca și cozile lui Ceaușescu, măcar ne „infometa” în ghilimele sa nu fim datori neam din neam, dar asa suntem sclavii unui sistem ce ne-a vândut tara, chiar dacă ne prefacem ca avem condiții decente, suntem sclavi în tara, cu tot cu tara, nu zice nimeni sa nu reciclezi, sau sa arunci unde îți taie capul, dar hai sa nu radem ciob de oala spartă, ca suntem toți cățelușii sistemului

  2. Erau sticle adunate de coklari de pe marginea drumului vaslui- arad…. ca foamea e mare în metropola aia de miliardari … lovelari…..

  3. Ei da, asta e știrea zilei! Doamneee, oare cum ar fi ca să nu mai fie niciun pet aruncat pe nicăieri, oare cum ar fi sa nu mai fim atât de prosti și de increzuti atunci când efectiv aruncam banii la gunoi? Cum ar fi….? Ar fi minunat, dar…. din păcate.. e irealizabil! Cât ii privește pe cei doi parinti: BRAVO LOR!! Asigura o pâine copiilor pe masa prin munca și, de ce nu, profitând de puturosenia, prostia si delăsarea noastră!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.