Febra termoscanãrii a ajuns si în Vaslui: “nu vreau sã-mi ia temperatura. Chemati Politia, vreau sã se consemneze” (VIDEO)

ATITUDINE… Oameni care se opun termoscanãrii sunt si în municipiul Vaslui. Dovadã în acest sens stã urmãtorul video, fãcut de un bãrbat care s-a ales cu un avertisment din partea politistilor pentru cã nu a vrut sã completeze chestionarul pentru accesul în sediul Registrului Comertului si a refuzat termoscanarea. “Îmi permiteti sã merg sã-mi iau certificatul constatator?”, a întrebat bãrbatul. “Da, dupã ce completati chestionarul…”, i-a rãspuns paznicul. “Pentru ce sã completez? Eu nu vreau sã-mi ia temperatura. Chemati Politia, vreau sã se consemeze. Un control epidemiologic nu-l face decât un cadru medical, nu oricine”, a spus, apoi, bãrbatul. Juristul institutiei a încercat sã-l convingã cã nu e nimic ilegal în a fi termoscanat, însã în zadar, cãci pânã la urmã, la fata locului, a sosit si un echipaj de Politie, care le-a dat la fiecare câte un avertisment.

Vasluianul a insistat sã fie lãsat sã intre în institutie fãrã a completa chestionarul cerut si fãrã a i se lua temperatura: “Nu vã apropiati la mai putin de 2 m de mine. Nu accept asa ceva. Nu dumneavoastrã decideti, nu e proprietatea dvs. Trebuie sã angajati personal medical… Aparatul nu este omologat, nu aveti niciun drept si verdicte de genul, dacã intru sau nu, nu dvs dati, ci judecãtorul, care este suveran. Aici vorbim de o lege pe care trebuie sã o respectãm, dar dvs trebuie sã o respectati mai întâi de toate. De ce nu-mi dati voie? De ce îmi îngrãditi drepturile? Asa ceva nu se poate. Deci, pe cuvântul meu. Am pãtit-o si la CEC, am plecat toti 50 pânã la urmã, aparatul ãsta nu e omologat, trebuie sã fii cadru medical. Eu de asta mã opun, din principii, nu din alt motiv…”, a explicat bãrbatul.

“În nicio lege nu este prevãzut acest chestionar”

Ulterior, vasluianul a explicat de ce nu a dorit sã completeze chestionarul si s-a opus termoscanãrii: “Chestionarul pe care trebuia sã-l completez solicita informatii pretioase cu privire la sãnãtatea mea, consider cã este ilegal. În nicio lege nu este prevãzut acest chestionar, în Monitorul Oficial nu scrie nimic cu privire la aceste obligatii. Un triaj epidemiologic este efectuat de cãtre o persoanã specializatã în domeniul sãnãtãtii, iar aparatul nu este omologat de cãtre Metrologia Românã. Pentru a lua temperatura unei persoane, trebuie ca aceasta sã-si dea acordul, iar interdictia de a nu pãtrunde într-un spatiu /domeniu public, o dã doar un judecãtor, procuror”. În cele din urmã, dupã ce a primit un avertisment, bãrbatul a reusit sã-si scoatã documentul pentru care venise.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ