24.3 C
Vaslui
01-iul.-2022

Femeia care a omorât cu cruzime o pisică, judecată de preoteasa Ramona Mocanu. “E nebună. Nu merită să stea printre oameni, nu merită să se înmulțească!”

OPINIE… Directoarea muzeului județean, Ramona Mocanu, către vasluienii care i-au luat apărarea femeii din Dumești: “Când o să vină să vă dea în cap, tot așa o să vorbiți? Că asta nu e sănătoasă. A omorât un animal azi, maine va face la fel cu un om. Nu merită să stea printre oameni”.

REACȚIE… Directoarea muzeului județean din Vaslui, Ramona Mocanu, a comentat dur, în mediul online, cazul femeii din Dumești, care a omorât cu bestialitate o pisică. Aceasta a scris pe un grup de Facebook că femeia este “nebună”, “a dovedit clar” și că “nu merită să stea printre oameni”. Pentru că unii vasluieni i-au luat apărarea femeii, Ramona Mocanu i-a întrebat: “Când o să vină să vă dea în cap, tot așa o să vorbiți? Că asta nu e sănătoasă. A omorât un animal azi, maine va face la fel cu un om. Nu merită să stea printre oameni. Astfel de lucruri se întâmplă în cazul unora cu probleme psihice, viitori ucigași de oameni. Este un tablou clinic pe care-l recunosc ca atare psihiatrii”. Directoarea și-a apărat punctul de vedere cu atâta înverșunare încât, atunci când o vasluiancă i-a spus că atâta timp cât “animalul este rău și distrugător, da, să fie omorât”, a răbufnit: “nu am ce discuta cu un om care gândește ca tine. Nu cred că ai capacitatea să pricepi că psihopații nu au ce să caute printre oameni. Chiar sunt curioasă ce-ai face când una ca asta ar venit în curtea/casa ta și ți-ar da în cap pentru că ea așa consideră că trebuie să facă”. “Nici eu cu tine nu am ce discuta. Voi puneți mai presus viața unui animal distrugător decât viața uneia cu trei copii. Sunteți normală?”, i-a răspuns o vasluiancă. Ramona Mocanu, cunoscută în spațiul public ca o iubitoare de animale, este, totodată, și soție de preot. Aceasta și-a continuat tirada la adresa femeii ce a omorât o pisică, scriind pe Facebook că “la cum s-a comportat, asta nu merită să se înmulțească. Copiii ăia, nevinovați, nu au ce învăța de la ea”.

Săptămâna trecută, o femeie de 28 de ani, mamă a trei copii, a ucis o pisică, decapitând-o. Crescătoare de porumbei, femeia a decis să se răzbune pe felină pentru că aceasta i-ar fi făcut pagubă printre zburătoare. Fapta a avut loc chiar a doua zi după apariția, în Monitorul Oficial, a noilor modificări privind protecția animalelor. Conform noilor reglementări legislative, “constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani uciderea animalelor, cu intenție, fără drept. Fapta femeii din Dumești este una cu atât mai gravă cu cât, după uciderea felinei, aceasta a postat, pe rețelele de socializare, fotografii cu rezultatele faptei sale, însoțite de mesajul “Nu există răzbunare mai bună ca asta”, mesaj ce demonstrează intenția uciderii pisicii. Pe fir au intrat și polițiștii vaslueni. După identificarea autoarei, a fost întocmit dosar penal. De asemenea, fapta sa a ajuns și la urechile autorităților locale din comuna Dumești. “Știu că soțul femeii este crescător de porumbei și am înțeles că pisica i-ar fi făcut ceva pagube. Cu toate acestea, fapta sa nu trebuie trecută cu vederea și chiar dacă vorbim de o mamă a trei copii, legea trebuie respectată de toată lumea. Din păcate, a reușit să pună o pată neagră pe comuna noastră și ceea ce a făcut este greu de explicat”, spune și primarul Ioniță Barnea Ciprian.

La judecata vasluienilor, înainte de cea din instanță

Subiectul a provocat o amplă dezbatere în mediul online. Iată câteva dintre reacțiile vasluienilor la acest caz, publicate pe grupul de Facebook – “Știri de ultimă oră Vaslui”: “Sper să fie o glumă de prost gust”, “Alții omoară oameni și nu fac șapte ani de închisoare, nu e bine ce a făcut, dar să faci pușcărie pentru o pisică?”, “Cum să faci închisoare pentru așa ceva? Cei care fac legile astea cred că au probleme mari. O amendă poate, dar închisoare e prea de tot”. În discuție a intrat și directoarea muzeului județean, Ramona Mocanu, care i-a întrebat: “Și când o să vină să vă dea în cap, tot așa o să vorbiți? Că asta nu e sănătoasă. A omorât un animal azi, mâine va face la fel cu un om. Nu merită să stea printre oameni”. O vasluiancă i-a răspuns: “nu, doamnă, nu dă nimeni în cap nimănui. Toți cei care taie găini, porci, miei la Paște, viței, sunt criminali după dumneavoastră? Eu iubesc animalele foarte tare, dar nu pot să fiu de acord cu așa ceva”. În replică, Ramona Mocanu i-a răspuns că “nu cred că puteți face o analogie cu găini, porci etc. E complet aiurea. Astea le tai ca să le mănânci. Nu sunt tocmai în aceeași categorie cu pisicile și câinii. Problema este și modul în care a făcut-o: cu o cruzime fără margini. Astfel de lucruri se întâmplă în cazul unora cu probleme psihice, viitorii ucigași de oameni. Înțelegeți? Este un tablou clinic pe care-l recunosc ca atare psihiatrii. Mai cercetați. Sau întrebați pe careva care se pricepe”.

Preoteasa Ramona Mocanu: “la cum s-a comportat, asta nu merită să se înmulțească”

Vasluienii au comentat inclusiv calitatea de mamă a femeii din Dumești. O parte dintre ei consideră că nu ar fi potrivit ca aceasta să fie condamnată la închisoare pentru fapta comisă. “Țara lui Papură Vodă. Și copiii cui rămân? Pe drumuri, orfelinat etc…!”, a scris un vasluian. “Dar când a făcut ceea ce a făcut, nu s-a gândit că are copii de crescut?! La cum s-a comportat, asta nu merită să se înmulțească. Copiii ăia, nevinovați, nu au ce învăța de la ea”, a mai scris în mediul online directoarea. Opinia acesteia a fost susținută și de alte vasluieni: “15 ani să stea la pușcărie, nu șapte ani, poate în timpul acesta își dă seama ce a făcut… Ca mamă, ce exemplu ești pentru copii? În altă zi se enervează pe copii si, la ce nebună este, le face rau și copiilor”, “Foarte puțin (n.r. pedeapsa maximă – șapte ani de închisare – pe care o riscă femeia), dacă a avut tăria să ucidă o pisică, poate din răzbunare urma ființe umane”, “cine ucide o “pișcă” așa, poate ucide oricând un om”.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. O …aia stearpă dă sfaturi pentru crescut copiii. De când o pisică e egală cu viața copiilor ?
    Și,,, inconștienta asta ne dă sfaturi ?!

  2. Așadar, o preoteasa, adică soție de preot, spune despre o altă femeie ca nu merită să stea printre oameni, că nu merită să se înmulțească? Preoteasă, soție de preot!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here