6.9 C
Vaslui
10-dec.-2022

Femeie în comã, dupã ce a fost tratatã de constipatie si externatã!

- Advertisement -

TRATATÃ CU INDIFERENTÃ

GRAV…Femeia a ajuns la urgente cu dureri de cap, tensiune mare, dar si constipatie, medicul i-a fãcut o clismã si a trimis-o acasã, dar dupã 15 minute a cãzut în stradã si a fãcut atac cerebral.

INCREDIBIL…Caz socant la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, acolo unde familia unei femeie de 62 de ani acuzã medicii de tratament neglijent. Iordan Elena a ajuns la UPU, sâmbãtã dimineata, la ora 4, adusã de ambulantã. Acuza dureri de cap, iar o parte a corpului îi amortise. Cadrele medicale de la UPU i-au luat analizele, i-au fãcut o clismã, considerând cã pacienta este constipatã, iar cinci ore mai târziu i-au dat drumul acasã, spunându-i cã nu are nimic grav. Dupã 15 minute de la externare, în timp ce astepta autobuzul în statia Traian, aceasta a cãzut la pãmânt. Suferise un atac cerebral. Martorii au chemat ambulanta, care a transportat-o din nou la spital. Acum femeia se aflã în comã. “Cum e posibil ca unei femei despre care stii cã suferã de hipertensiune si despre care ti s-a spus cã-i amortise o parte a corpului, sã-i faci o clismã si sã o lasi sã plece, de una singurã, pe poarta spitalului? Am pus întrebãrile astea si medicilor, dar ne-au spus cã putem vorbi cu ei abia dupã ce facem si noi scoala pe care au fãcut-o ei. Ne-au dat afarã din cabinetul lor, apoi ne-au trântit usa în nas”, ne-a declarat una dintre nurorile Elenei Iordan.

Cu toate cã salariile le-au crescut considerabil în ultimele luni, cã acum au conditii excelente de muncã, lucrând într-unul dintre cele mai moderne unitãti sanitare din tarã, unii medici de la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui continuã sã aibã un comportament care lasã foarte mult de dorit. De acest lucru s-a convins si familia Elenei Iordan, din comuna Dragomiresti. Vineri seara, femeia s-a simtit rãu. Avea stãri de vomã, dureri graznice de cap, iar mâinile si picioarele începeau sã-i amorteascã. Speriatã, una dintre nurorile ei a pus mâna pe telefon si a sunat la Ambulantã. Era sâmbãtã dimineata, ora 2. “Operatoarea a fost foarte nervoasã. M-a întrebat de ce am asteptat ora asta, asa târzie, sã sun la salvare. Pãi dacã atunci s-a simtit ea rãu, când sã sun ?”, ne-a declarat nora Elenei Iordan. Dupã mai bine de o orã de asteptat, si-a fãcut aparitia si ambulanta, care a adus-o pe aceasta la spitalul din Vaslui.

Bolnavã de hipertensiune arterialã, tratatã cu o clismã

Sâmbãtã, la ora 4 dimineatã, Elena Iordan a ajuns la Urgente, la Spitalul Judetean de Urgente Vaslui. Aici i s-au fãcut analizele, inclusiv o clismã. Medicii au considerat cã starea de sãnãtate i se agravase din cauza unei constipatii.” La Urgente a stat de la 4 pânã la ora 9 dimineata. Foarte grav mi se pare cã pe foaia de la internare scrie cã a venit cu constipatie. Ea nu-si mai simtea mâinile si picioarele, o durea capul, se simtea rãu, iar ei au spus cã e constipatã. Pe la ora 9 si ceva am vorbit cu ea la telefon. Mi-a spus cã medicii îi vor da drumul acasã, pentru cã nu avea nimic grav. Dupã 20 de minute am sunat-o din nou. Mi-a rãspuns o asistentã de la Urgente. Mi-a spus cã soacra mea a fost adusã din nou la spital pentru cã suferise un atac cerebral. Cãzuse în statia de autobuz din Piata Traian, la nici jumãtate de orã de la externare. Acum întrebãm si noi, dacã se simtea bine, asa cum au spus medicii, dacã nu avea nimic grav, cum a fost posibil sã facã atac cerebral. Ce investigatii au fãcut cei din spital?” se întreabã, retoric, familia pacientei.

“Sã nu vã duceti la presã”

Nici dupã 24 de ore de la reinternare, apropiatii femeii n-au reusit sã afle ce medic a fost de gardã la Urgente, în noaptea de vineri spre sâmbãtã. Si asta pentru cã nimeni din spital nu vrea sã le spunã. “Soacra mea este acum pe mâna doamnei doctor Tudor. Ea nu are nicio vinã. Am vrut, în schimb, sã aflãm numele doctorului care a tratat-o la Urgente. Nici un medic si nici o asistentã nu au vrut sã ne spunã. Ba mai mult, ne-au amenintat cã dacã ne vom plânge presei, o vor externa, sã ne ducem unde vrem noi cu ea. Ne-au spus cã ei au scoalã si cã nu permit nimãnui sã le vorbeascã urât. Poate am exagerat si noi putin, cã am mai ridicat glasul, dar puneti-vã în pielea noastrã. Acum, soacra noastrã putea sã fie moartã din cauza neglijentei unor medici”, ne-a mai declarat nora Elenei Iordan. Potrivit reprezentantilor spitalului, atacul cerebral pe care femeia l-a suferit la nici jumãtate de orã de la externare nu avea cum sã fie anticipat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.