3.9 C
Vaslui
05-dec.-2021

Femeile însărcinate, sfătuite să se vaccineze împotriva COVID-19

SFAT… Specialiștii le îndeamnă pe femeile însărcinate să nu aștepte să nască, pentru a se vaccina ulterior, ci să se vaccineze împotriva Covid-19 cât mai repede.

APEL… Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România face un nou apel către toate gravidele de a se vaccina cât mai repede împotriva Sars-Cov-2, subliniind, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a campaniei de vaccinare, că milioane de femei gravide s-au vaccinat pe tot globul.

Profesorul universitar dr. Radu Vlădăreanu, președintele Societății de Obstetrică și Ginecologie din România, le îndeamnă pe femeile însărcinate să nu aștepte să nască, pentru a se vaccina ulterior, ci să se vaccineze împotriva Covid-19 cât mai repede. Reprezentantul Societății spune că vaccinul nu are efecte negative nici pentru mamă, nici pentru făt. Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România a publicat un mesaj pe rețelele sociale, în care se adresează femeilor însărcinate. În mesaj este specificat faptul că datele și studiile acumulate în ultimele 19 luni arată că vaccinul este sigur pentru femeile însărcinate. “Nu amânați vaccinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu. Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România face un nou apel către toate gravidele de a se vaccina cât mai repede împotriva Sars-Cov-2. Milioane de femei gravide s-au vaccinat pe tot globul”, este mesajul postat pe pagina oficială de Facebook RO Vaccinare.

Societatea de Obstetrică și Ginecologie explică de ce e bine ca gravidele să se vaccineze împotriva Covid-19

Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România evocă mai multe argumente pentru care fac acest apel la adresa femeilor însărcinate. Reprezentantul societății avertizează că boala Covid-19 poate afecta sarcina, iar vaccinul scade riscul de infectare. “Boala Covid-19 la gravide crește riscul de naștere prematură, dezlipire de placentă, moartea fătului în uter, spitalizare în ATI și deces al mamei. Vaccinarea scade riscul de infecție cu virusul SARS CoV-2 de peste 5 ori. Vaccinarea scade riscul de boală Covid-19 severă și de a ajunge la spital de 10 ori. Vaccinarea scade riscul de deces al gravidelor infectate cu SARS-CoV-2 de 11 ori”, sunt câteva dintre argumentele pe care le aduc reprezentanții Societății. Totodată, Societatea de Obstetrică și Ginecologie specifică faptul că vaccinarea nu afectează fertilitatea și nu afectează fătul. “Vaccinarea gravidei protejează nou-născutul. Anticorpii dezvoltați de mamă după vaccinare ajung și la făt atât prin placentă, înainte de naștere, cât și prin laptele matern, după naștere. Vaccinul este sigur pentru gravidă și făt. Vaccinarea nu afectează în niciun fel fertilitatea feminină sau masculină, nici prezentă și nici viitoare. Boala COVID, în schimb, poate afecta grav fertilitatea”, au mai precizat reprezentanții Societății de Obstetrică și Ginecologie din România.

Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here