spot_imgspot_img
19.5 C
Vaslui
29-sept.-2023

Festivalul de Umor “Constantin Tănase”: opt zile de teatru, concerte și expoziții

- Advertisement -
UMOR… Programul festivalului mai cuprinde, pe lângă spectacolele de teatru, și concerte, spectacole de stand-up comedy, improvizație, magie, precum și concursuri de interpretare satirică și literatură satirico-umoristică.

EVENIMENT… O nouă ediție a Festivalului de Umor „Constantin Tănase” începe duminică, 11 septembrie, în Piața Civică din Vaslui. Deschiderea va avea loc la ora 14:00, în Sala Multimedia a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare”, acolo unde se va desfășura vernisajul expoziției „Salonul Internațional de Caricatură”. La ora 15:30, pe esplanada muzeului, vasluienii vor putea vizita expoziția outdoor foto-documentară „Valentin Silvestru – o viață în slujba artei teatrale românești”. Acțiunea se va muta, apoi, în Piața Civică, unde va avea loc parada costumelor de teatru, precum și un moment artistic susținut de actorii Teatrului „Masca”. „Vor fi 8 zile cu spectacole pentru toate categoriile de vârstă. Casa de Cultură cu cele două săli (sala mare și sala studio „Valentin Silvestru”), Centrul Civic și Piața Independenței (Secu) sunt principalele locuri de desfășurare pentru a XXVII-a ediție a Festivalului de umor”, a declarat Lucian Onciu, managerul Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Tradițiilor Populare Vaslui. Programul festivalului mai cuprinde și concerte, spectacole de stand-up comedy, improvizație, magie, precum și concursuri de interpretare satirică și literatură satirico-umoristică. „Pe întreaga perioadă a Festivalului Umorului „Constantin Tănase”, între orele 16:00-19:00, graficienii Marian Avramescu, Ovidiu Ambrozie Bortă-BOA, Gabriel Rusu și Cristian Vecerdea -CRIV vor executa pentru publicul din Vaslui caricaturi și portrete sarjă în Piata Civică a municipiului Vaslui sau, dacă vremea nu permite, în foaierul Casei de Cultură „Constantin Tănase”, au transmis organizatorii.

Ediția de anul acesta a Festivalului „Constantin Tănase” cuprinde mai multe evenimente ce au ca loc de desfășurare în Piața Independenței, cunoscută în rândul tinerilor ca „Secu”. În prima zi a festivalului se va desfășura aici, de la ora 21:30, un concert al trupei „Fără Zahăr”. În a doua zi, de la aceeași oră, va avea loc un spectacol de stand-up comedy susținut de Bobi Dumitras, Gabriel Dumitriu si Petrică Istoc. A treia zi, de la ora 21:00, Piața Independenței va găzdui un spectacol de improvizatie în care va participa si actorul vasluian Vlad Gălățianu, iar în a patra zi, un concert al trupei „Țapinarii”. Pe 15 septembrie va avea loc ultimul eveniment în Piata Independentei. Este vorba despre un spectacol al Teatrului „Matei Vișniec” Suceava – „Pisici”. Festivalul continuă, însă, în zilele 16, 17 si 18 septembrie. Ediția de anul acesta aduce si un spectacol dedicat copiilor. Acesta va avea loc pe 16 septembrie, în Centrul Civic, și va fi sustinut de Gasca Zurli, Magi Tot și Crina Zvobodă.

Ultimele două seri de festival, găzduite de Piața Civică

Cele opt seri de teatru vor fi deschise de actorii Teatrului National „Mihai Eminescu” Chisinău. Acestia vor urca pe scena Casei de Cultură „Constantin Tănase” cu piesa „Carnavalul” de I. L. Caragiale. Luni, 12 septembrie, Teatrul „Mic” București va prezenta spectacolul „Bigamul…după 20 de ani (Prins în plasă)”, de Ray Cooney, regia fiind semnată de Gelu Colceag. Marți, 13 septembrie, festivalul va continua cu piesa „Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian, în regia lui Vlad Zamfirescu și pusă în scenă de actorii de la Cortina AG București. Miercuri, 14 septembrie, Teatrul „Bulandra” București va veni în Vaslui cu piesa „Cină cu prieteni”, de Donald Marguiles, regia Cristi Juncu, iar joi, 15 septembrie, Teatrul de Artă București va prezenta piesa „Extraconjugal”, de Neil Simon, în regia lui George Dogaru. Vineri, 16 septembrie, în Sala Mare a Casei de Cultură, Teatrul „Victor Ion Popa” Bârlad va prezenta spectacolul „Fazanul”, de Georges Feydeau, regia Ștefan Alexiu, iar sâmbătă, 17 septembrie, Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian” din București va prezenta în Centrul Civic piesa „Bonsoir, Mon Paris – Seară franceză”, regia Dana Rotaru. Ultima seară, duminică – 18 septembrie, în centrul civic, Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești va prezenta spectacolele „Cei trei purceluși”, la ora 10.30, și „Dă, Doamne, cântec”, de la ora 19.00.

Spectacolele de la Sala Studio „Valentin Silvestru” și Piața Independenței vor fi gratuite

Potrivit organizatorilor, biletele si abonamentele, valabile pentru spectacolele din sala mare a Casei de Cultură, au fost puse spre vânzare la casa de bilete a Teatrului de Vară. „Preț abonament sala mare – 250 lei/6 zile(11-16 septembrie). Spectacolele din 17 și 18 septembrie se vor desfășura în Centrul Civic și accesul este gratuit. De asemenea, pentru spectacolele din Sala Studio „Valentin Silvestru” și Piața Independenței (Secu), accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile. Pe abonament vor fi inscripționate spectacolele pentru care este valabil. În intervalul 29 -31 august vor fi vândute doar abonamente. Pentru a oferi posibilitatea cât mai multor persoane să achiziționeze un abonament, nu vor fi vândute mai mult de patru abonamente/cumpărător. Pret bilet sala mare – 50 lei/spectacol (11 -16 septembrie)”, a transmis Lucian Onciu, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Scările arată bine, interiorul dezastru!
    Schimbați covorul verde cu unul roșu, să-i primiți ca la spectacolele de gală în interiorul învechit, ponosit, mucegăit.

    • Iar la final de Festival, bușiti două spectacole ÎN AER LIBER, unde lumea să stea pe scaune în Centru câte 2 ore, seara, la temperaturi de 10 grade. Că trebuie să se termine regal.

  2. Dar cu voluntarii, dragi organizatori, cu voluntarii Festivalului ce faceți??? Sunt copiii noștri și v-ați folosit de ei în scopuri electorale pe la toate chermezele vostre anoste iar care nu au putut participa, că ei mai au și școală, au fost amenințați să plece din echipă.
    Vă folosiți de copiii noștri și apoi ii aruncați ca pe niște chiloți murdari. Să vă stea partidul și toată politica voastră în gât.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.