spot_img
spot_imgspot_img
13.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Festivalul ,,Hora din Străbuni”, păzit de jandarmii vasluieni

- Advertisement -
MOBILIZARE… Efective mărite de jandarmi, polițiști, pompieri sau poliție locală vor asigura liniștea și ordinea publică pe parcursul Festivalului “Hora din Străbuni”.

PAZĂ… Miercuri este prima zi a Festivalului “Hora din Străbuni”, astfel că, pentru a oferi spectatorilor un climat de siguranță, jandarmii vaslueni au ieșit în stradă pentru a asigura ordinea și liniștea publică. De asemenea, efective mărite de polițiști, pompieri și poliție locală se vor afla în mijlocul vasluienilor pe toată perioada festivalului.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui va asigura ordinea și siguranța publică la cea de-a opta ediție a Festivalului Internațional de dans “Hora din Străbuni, împreună cu efective de poliție, pompieri și poliție locală. Astfel, timp de cinci zile, jandarmii vor acționa pentru siguranța participanților în zona Teatrului de Vară sau, dacă vremea va fi nefavorabilă, Sala Polivalentă din municipiul Vaslui. Forțele de ordine vor lua măsurile necesare pentru prevenirea faptelor antisociale de natură penală și contravențională. Pentru a se asigura că toate activitățile se vor desfășura în condiții de siguranță, jandarmii vor fi prezenți și la Parada Ansamblurilor Folclorice, ce va avea loc în deschiderea festivalului, pe traseul Parcul Copoul – Piața Civică din municipiul Vaslui, dar și la festivitatea de încheiere care va avea loc duminică, 6 august, tot în Piața Civică. Pentru ca toate persoanele care vor fi prezente la acest eveniment să poată petrece momente plăcute, fără incidente, Jandarmeria Vaslui recomandă: respectați măsurile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine, nu răspundeți la provocările altor persoane și solicitați în mod direct sprijinul jandarmilor aflați în dispozitivul de misiune în cazul producerii unor fapte antisociale, care vă afectează pe dumneavoastră sau pe cei din jur, acordați atenția cuvenită minorilor care vă însoțesc și bunurilor personale de valoare, în cazul în care un copil se rătăcește în aglomerație și nu îl găsiți în scurt timp, anunțați de îndată forțele de ordine. De asemenea, de reținut este și faptul că este interzis zborul dronelor deasupra mulțimii, la o înălțime mai mică de 300 m și pe o rază de 600 m față de dronă, iar încălcarea prevederii legale atrage sancțiuni contravenționale, amenda fiind între 25.000 și 50.000 lei. În situația în care proprietarul dronei nu posedă documentele de certificare prevăzute de lege, fapta sa constituie infracțiune.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

 1. Frumos, foarte frumos!
  Atat doar, o singura intrebare legata de festival: cei care locuiesc in zona Teatrului de vara, cat e festivalul, cand vin de la serviciu, noi unde mai parcam masinile ca sa putem intra si noi in casa si sa nu stam cu orele asteptand sa se elibereze un nenorocit de loc de parcare?
  Domnilor organizatori, daca nu v-ati muscat limba azi, o sa va transmitem pe toata durata festivalului numai “urari de bine”, pana rezolvati si aceasta problema.
  Poate ati omis azi, dar maine o rezolvati, asa-i?

 2. Nici că se putea întâmpla altceva!!!
  Masuri excepționale de ordine și paza de parcă ar veni președintele SUA la Vaslui !!! Meteahnă veche, comunistă!Este doar o manifestare culturală , chit că are și ștaiful de „internațională”.
  Politia Națională și Jandarmeria ar trebui să-și vadă de fisa postului, sa patruleze prin comunele județului, pe unde nu au mai ajuns de ani de zile și să prindă hoți!
  Dle Buzatu, Onofrei, Paval aveți poliție proprie, puneti-i la treabă pe „locali”, iar daca sunt numeric insuficienți, din bugetul colosal atribuit manifestării plătiți o firmă privată pentru asigurarea măsurilor de ordine. Oricum, după estimări , vor fi mai mulți politisti și jandarmi decât spectatori.Situatia s-ar putea schimba numai daca anunțați și ceva mâncare și „udătură” .Se știe că sa fie profitabil „circul” trebuie neapărat completat cu „pâine”.

 3. si asa jandarmii din vaslui nu au ce sa faca ! sa aduci jandarmi la un spectacol ??? voi sunte ti nebuni coaieeeeeE? NU E MECI DE FOTBAL

  Ce oameni prosti .aduce ti jandarmi si la piesele de teatru prostalaiii p[uliii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.