spot_imgspot_img
3.5 C
Vaslui
21-feb.-2024

Festivalul Open Camp, promovat din avion (VIDEO). Inițiativa aparține unui om de afaceri din Vaslui, care vrea să construiască un aerodrom în județ

- Advertisement -

Organizatorii Festivalului Open Camp au apelat la o modalitate inedită de promovare: sky banner cu numele evenimentului. Mai exact, un avion ultraușor a plimbat în aer un banner mare cu numele Open Camp, atrăgând atenția tuturor vasluienilor care au trecut, în această după amiază, prin oraș. Inițiativa aparține unui om de afaceri pasionat de avioane, care a plătit un pilot autorizat să efectueze acest serviciu. Este vorba despre Dan Rășcanu, patronul Apisrom, unul dintre cei mai vechi sponsori ai Festivalului Open Camp. Acesta și-a dorit să promoveze pe cale aeriană evenimentul pentru a-i face pe vasluieni să ridice mai des capul și să vadă frumusețea cerului. „Mi-am dorit să le arăt vasluienilor că ne putem bucura mai des de ceea ce este deasupra capului. De obicei, noi ne uităm foarte mult în pământ, în loc să ridicăm capul și să vedem cât de frumos e cerul”, a declarat omul de afaceri.

De asemenea, acesta a mai spus că promovarea evenimentului cu ajutorul un avion ultraușor este un pas premergător pentru un proiect propriu foarte îndrăzneț: construirea unui aerodron în județul Vaslui. „Eu, personal, zbor cu un motodeltaplan, sunt licențiat, zbor la un aerodrom în Brăila. Am în intenție să creez un astfel de proiect și la Vaslui, vreau să construim un aerodrom, pentru că singura soluție de a conecta Vasluiul cu restul lumii este pe calea aerului. Autostrada nu o să treacă pe la noi, trenuri de mare viteză – nu, cale navigabilă nu avem… singura noastră șansă de a fi conectați cu restul civilizației rămâne pe calea aerului. Sunt în Vaslui mulți oameni pasionați de zbor, de parapantă, de motodeltaplan, sunt și oameni licențiați în PPL (Private Pilot License), cunosc pe cineva care se pregătește pentru pilotat avioane Boeing. Trebuie să promovăm această soluție de mobilitate”, a povestit omul de afaceri. Acesta a măturisit că, pe viitor, va circula din ce în ce mai mult pe cale aeriană, pentru că e mult mai avantajos: „voi putea să zbor între punctele Vaslui și Brăila cu aparatul meu. Ca timp, voi face mult mai puțin decât terestru, în traficul rutier, pentru că zbor în linie dreaptă, nu iau curbe, nu stau la semafor, nu trebuie să acord prioritate… Sigur, avem și noi regulile noastre foarte stricte, pe care suntem obligați să le respectăm, dar e mult mai frumos, mult mai rapid și chiar mai ieftin, cred că la jumătate de preț”.

 

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.