19.8 C
Vaslui
28-iun.-2022

Festivitatea de absolvire a Liceului Tehnologic “Petru Rareș” din Bârlad (FOTO)

MANIFESTĂRI…După ceremonile frumoase de pe platoul scolii și din incinta sălii de sport, a avut loc marșul absolventilor, devenit de acum tradițional la sfârșitul lunii mai.

FINAL… Gaudeamus Igitur, profesori, părinți, flori, baloane, vuvuzele, fluiere, bannere. Emotii, felicitări și chiar lacrimi care nu mai stateau ascunse în coltul ochilor. Într-un cuvânt: magia absolvirii liceului pentru cei 127 de absolventi, ai celor două clase ale Liceului Tehnologic “Petru Rareș“ din Bârlad. După ceremonile frumoase de pe platoul scolii și din incinta sălii de sport, a avut loc marșul absolvenților, devenit de acum tradițional la sfârșitul lunii mai. S-a plecat de la sediul Liceului „Petru Rareș„ (LTPR) din cartierul Munteni, prin centrul orașului, pe trotuar, până la Primăria Bârlad. Mai emoționati decât elevii și părinții au fost profesorii, care i-au însoțit și i-au vegheat pe absolvenți, pe tot parcursul traseului. Maradin Paula Florina din Bârlad este șefa de promoție, obținând media 9.42. Paula a absolvit profilul turism și alimentatie publică, dorește să se înscrie la o facultate de profil (Turism Brașov) și visează să fie manager de hotel.

Curtea Liceului Tehnologic “Petru Rareș“ din Bârlad s-a umplut ieri de bucurie și chiote. Elevii absolvenți ai Liceului Tehnologic „Petru Rareș” din Bârlad au venit în ultima zi de liceu, împreună cu părintii, fratii și prietenii să-și ia la revedere de la “Anii de Liceu”. La cursul festiv, organizat impecabil de elevii claselor a XII-a împreună cu diriginții, s-au împărțit flori și amintiri frumoase profesorilor și directorilor liceului. Discursul directorului Ionuț Pasat a fost îndelung aplaudat de absolventi. Ieri au terminat liceul 90 de elevi la cursurile de zi și 37 la Frecventă Redusă. Toți au o meserie și anume tehnician în gastronomie, estetică și igiena corpului omenesc, design vestimentar, alimentație publică – turism și comerț servicii.

Primii la Olimpiada Națională de Tehnologie

Directorul LTPR Bârlad, Ionut Pasat, are cu ce se mândri: copiii care ies de pe băncile acestui liceu sunt cu adevărat buni în ceea ce fac. Ieri, pe platoul liceului, fiecare diriginte și-a premiat elevii absolvenți, iar aceștia și-au arătat recunostinta fată de profesori oferindu-le flori, poezii cu dedicatie sau cântece. A fost o festivitate de absolvire emotionantă, care a făcut ca din ochii elevilor să curgă lacrimi și nici profesorii nu s-au dat în lături de a scăpa câte o lacrimă în coltul ochilor. După festivitatea de absolvire, elevii au plecat pe trotuar, pe jos, până la Primăria Bârlad, acolo luând sfârșit ultima zi de liceu. Eleva șefă de promoție a primit diplomă și un premiu în bani de la edilii bârlădeni, după care festivitatea s-a mutat în Grădina Publică, unde a luat sfârșit.

Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din Bârlad este unul din liceele care pregătesc elevii pentru o meserie. Nu puțini ajung să urmeze cursuri universitare. Media de absolvire cea mai bună din acest an este 9.42 și aparține specialistei în turism și alimentatie publică Paula Florina Maradin, din Bârlad. Aceasta a obtinut în toți anii de liceu medii peste 9.00, iar după absolvirea Bacalaureatului ea se va înscrie la Facultatea de Turism din Brașov.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here